КТ Подкрепа се събира на конгрес, ще си избира президент

OFFNews 06 февруари 2023 в 10:40 1782 0

Димитър Манолов

Снимка БГНЕС/архив

Димитър Манолов най-вероятно ще остане начело на КТ Подкрепа още 4 години

КТ "Подкрепа" си събира на XI-ти конгрес на 8-9 февруари, когато се навършват 34 години от създаването на синдиката на рождената дата на основателя му д-р Константин Тренчев. На форума с мото „С Подкрепа“ в бъдещето!“ ще присъстват над 600 делегати, които ще избират екип от президент и вицепрезидент с мандат до следващия конгрес след 4 години. 

Смяна на върха не се очаква, Димитър Манолов ще остане президент на "Подкрепа", научи OFFNews. 

Конгресът ще се проведе в зала 3 на НДК. Своите приветствия и поздравления пред делегатите ще поднесат президентът Румен Радев, министър-председателят Гълъб Донев, министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров, кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът на КНСБ Пламен Димитров, председателят на АОБР Цветан Симеонов, председателят на СФСМВР Валентин Попов и президентът на НО „Малки Български Хора“ Светослав Чернев. Делегатите и гостите на Конгреса ще бъдат поздравени специално и от почетния президент д-р Константин Тренчев. Сред официалните гости ще бъдат посланици и социални аташета, представители на обществени организации и институции, общественици и интелектуалци, съобщиха от синдиката. 

В работата на форума ще участват чуждестранни гости от синдикални организации, сред които Международната конфедерация на профсъюзите, Европейската конфедерация на профсъюзите, IndustriALL European Trade Union /Белгия/, CGT /Франция/, CFTC /Франция/, FGA-CFDT /Франция/, UIL /Италия/, CGIL /Италия/, ÖGB /Австрия/, Cartel Alfa /Румъния/, NSZZ „Solidarność“ /Полша/, SEK /Кипър/, GSEE /Гърция/. 

Конгресът ще приеме Устав, ще утвърди общата Програма на Конфедерация за следващите четири години, ще вземе решения по всички въпроси, засягащи цялостната й дейност. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови