Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Крият пътни знаци, за да вдигат паркирани коли

OFFNews 16 юни 2015 в 09:19 7172 14

Крият пътни знаци, за да вдигат паркирани коли

Туристи от Златни пясъци се оплакаха от изнудване от страна на фирма за репатриране на автомобили, показва репортаж на Нова телевизия. Според потърпевши това ставало след като фирмата собственик на "паяка" крие знаци с цел бърза печалба. 

Според Весела Недкова собствениците на фирмата крият знаците, които забраняват паркирането и така примамват нищо неподозиращите водачи да спират на паркинга. В резултат автомобилите се репатрират, за което се плаща солидна глоба. 

"Като примерни граждани си изкарахме 62 лв. и си ги платихме. Дойдохме обаче тук, гледаме, няма никакъв знак и най-накрая го открихме, добре скрит зад червения микробус", обяснява потърпевшата Весела. Няколко дни, след като тя подава сигнала, бусът продължава да седи на същото място, закривайки знака. 

Работещите във фирмата обясняват, че не могат да определят кой къде да спира. От общината във Варна обяснили, че нямат правомощия да контролират дейността на частната фирма. Те, заедно с полицията, само одобрявали плана за движение.

Дейността на фирмата се контролира от Златни пясъци, откъдето все още не са отговорили за начина, по който е се контролира режимът за паркиране в комплекса. 

По грешка в статията първоначално бяхме написали, че случаят е в Слънчев бряг. Става въпрос за техническа грешка, за което се извиняваме. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews