Кравар причинил пожара в Кресненското дефиле

ОFFNews 29 август 2017 в 18:15 3372 2

Главният заподозрян за пожара в Кресненското дефиле е 30-годишен наемник кравар от гр. Симитли. В момента той е задържан от полицията за 72 часа.

По време на паша краварят хвърля своя фас в тревата. Така пламва огън, който мъжът се опитал да загаси сам, но след като вижда, че няма да успее се обажда на кмета на село Брежани Благой Стефанов, за да му каже, че гори пожар, предаде БГНЕС.

В началото заподозреният К. Митев е давал противоречиви показания пред органите на реда, но после си признал за стореното. 

По тялото и дрехите на Митев има следи от пожар. Ако вината му бъде призната в съда, Митев го грози присъда от 5 години в затвора за причиняване на пожар по непредпазливост.

Прокуратурата ще иска постоянна мярка за задържане под стража, а подробностите около разследването бяха съобщени от говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, районния прокурор Борислав Ковачки и директора на ОДМВР-Благоевград Николай Хаджиев.

Към момента всички огнища на пожара са ограничени и локализирани, обяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев по-рано днес. 

Въпреки това, равносметката до момента е: унищожена е 15 хил. дка земя, щети за над 3 млн. лв., а за да се възстанови гората ще са нужни десетки години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

29.08 2017 в 19:39

Трети клас, нечленоразделно говорене, без лична карта?

Гражданино Следовател, стига с тоя Голем Врив бе, от де да знам от къде ви е дошла Вселената! Ми, верно, по едно време нещо гръмнА, ма де да знам кво, бехме ного пияни!