Красимир Дачев: Къщата на Баневи, която показа МВР, беше моя, купиха я 3,5 млн. евро

OFFNews 03 ноември 2018 в 15:08 25447 1

Снимка Архив

Къщата на Николай и Евгения Баневи, която бе показана по медиите от МВР след задържането им във Франция, беше моя. Баневи ми платиха 3,5 млн. евро за нея. 

Това заяви бизнесменът Красимир Дачев по бТВ. Той допълни, че е строил къщата за фирмена резиденция и даже си направил площадка за хеликоптер преди да я довърши, за да не губи време. След това обаче решил, че директорите на предприятията, които пристигат в София, ще спят на хотел, и я продал. Според него е проява на лош вкус показването на къщата и вещите на Баневи. 

„Приватизацията трябваше да започне първия ден след промените, не да чакаме 10 години. Трябваше да започне и контролът, но как да почне контрол, като за тези 10 години, предприятията бяха оглозгани. В „Полимери” всичко беше занулено, бяха едни големи черни дупки. Първото, което взех – предприятие, което прави 40 млн. долара годишно, го заварих с 28 млрд дълг. Те си бяха избрали за председател на Управителния съвет шефа на местната банка, като им трябват пари, получават от банката кредит – без никакво обезпечение”, разказа Дачев.

„Приватизацията имаше и бандитски, и политически привкус, има голяма разлика между масовата приватизация и касовата приватизация, при която се задължаваш да правиш инвестиции, да запазиш работните места. Букетът е от всичко, но много закъсня, много е късно да си говорим за нещо, случило се преди 20 години”, каза Дачев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

05.11 2018 в 10:59

Никога не е късно, Дачев. Дали преди 20 или преди 50 години, щом си крал - ще си платиш.