Дачев: За бизнеса по-опасни от убийствата са присвояванията на фирми с фалшиви документи

OFFNews 12 януари 2016 в 21:40 8119 4

Снимка Булфото

Бизнесменът Красимир Дачев.

"За бизнеса далеч по-страшни от убийствата са присвояванията на фирми с фалшиви документи", заяви пред bTV бизнесменът Красимир Дачев.

Той поиска бързо разкриване на убийството на собственика на модна къща "Агресия" Александър Антов или оставка на министъра на вътрешните работи.  Според него нещата не стават с декларации, трябват промени, но нито политиците имат желание да се променят, но нито структурите, от които зависи откриването на убийствата, имат такова желание.

По повод искането на работодателската организация КРИБ до Бойко Борисов бързо да бъде разкрито убийството на Александър Антов или вътрешният министър Румяна Бъчварова да подаде оставка, Дачев заяви, че не трябва да се правят прибързани изводи.

Той предположи, че в убийството на собственика на модна къща "Агресия" може да е замесена жена, че е възможно да е убийство от ревност.

„Аз съм против убийствата, но е глупаво такава прибързана реакция. Връзката може да не е бизнес, защо не любовна история. Защо изключвате варианти, които разследващите не изключват. Има нова жена в къщата, тя е дошла от някъде, не е дошла от луната”, обяви бизнесменът.

Според него по-страшни са и по-често стават документалните кражби във фирмите, които се правят чрез частните съдия изпълнители, чрез регистъра по вписванията. "Най-рафинираният начин да откраднеш нечий бизнес е чрез съдебната система", допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови