Крадат ЕГН-та на зрелостници с фалшив сайт за матурите

Александра Маркарян Последна промяна на 03 юни 2014 в 15:06 5792 3

Фалшив сайт публикува неверни оценки от матурите на зрелостниците срещу изписване на ЕГН и входящия номер, предупредиха от Министерството на образованието и науката.

Нямаме нищо общо с въпросната страница: rezultati-zamaturite.us.to, не вписвайте единните си граждански номера - възможно е целта да е кражба на лични данни, апелираха от МОН.

Те изпратиха предупреждението до медиите и го публикуваха на сайта си mon.bg след поне 15 обаждания със запитвания от зрелостници. Момиче разказало, че няколко пъти въвело ЕГН-то и входящия си номер и всеки път сайтът изкарвал различни оценки, които е "получила" на държавните зрелостни изпити.

Оценките от матурите ще бъдат публикувани на истинския сайт на МОН за матурите до 9 юни. Той е www//rezultati.zamaturite.bg. Проверката отново става след изписване на ЕГН и входящ номер, но от МОН гарантират запазване на личните данни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.06 2014 в 00:05

aia aia ai

03.06 2014 в 19:27

Момчето изобщо не е създало сайта цел кражба на данни... не изопачавайте нещата... това, че има прости хора които се връзват е друг въпрос ;)

03.06 2014 в 15:41

"www//rezultati.zamaturite.bg" е еднин добър измислен и невалиден URL...