Кошмарни условия в общинска детска градина в Перник: Течащ покрив, мухъл и мокри дрешки

OFFNews 13 ноември 2023 в 08:55 2212 1

Снимката е илюстративна

Снимка pixabay

Снимката е илюстративна

Перничани сигнализираха за общински детски комплекс, който тъне в разруха. Децата им временно са били преместени там заради ремонтни дейности на детската градина "Миньорче", предаде БНТ. 

От публикувани в социалните мрежи снимки се вижда, че от покрива на общинския комплекс тече вода, по стените има мухъл, а дрехите на децата са мокри. 

Един ден едно от децата се прибрало вкъщи и разказало, че в общинския комплекс имало наводнение. Питало майка си какво ще се случи, ако и в дома им започне наводнение, защото то не може да плува и се страхува, че ще се удави. "Децата преекспонират, разбира се, но казусът и ситуацията са факт", заяви майката на момчето Кристина Андреева.

На семейството е било съобщено, че е имало малък теч в детската градина, при което бащата на Димитър - Кирил Андреев, отива на място лично да се увери какви са условията. Тогава той прави скандалните снимки от помещенията на комплекса.

Директорът на детска градина "Миньорче" Даниела Захариева обясни, че училището, където се намират двете групи за малки деца, се санира. По думите ѝ условията в детския общински център са добри:

"Условията са добри според мен, но природата ни изненада. Заваля проливен дъжд, стече се вода върху креватчето на въпросното детенце и децата бяха преместени в друго помещение. Това са временни условия, залата е най-слънчевата и просторна в целия дом", казва директорката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

13.11 2023 в 10:27

името Миньорче говори за какво ги подготвят

да свикват на мокро, студено, мръсно и тъмно, че нали ... миньори
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика