Кораб на "Грийнпийс" акостира във Варна (галерия)

OFFNews 20 август 2014 в 16:51 4898 0

Корабът на

Снимка Булфото / Любомир Бенковски - Бенджи

Корабът на "Грийнпийс".

Ветроходът на "Грийнпийс" Rainbow Warrior (Воин на дъгата) акостира днес във Варна, където ще остане до 24 август.

Визитата е част от Средиземноморското турне на ветрохода, който е посланик на визията на екологичната организация за енергийна [Р]eволюция. Ветроходът ще обиколи 10 страни, като във всяка една ще подпомогне кампанията срещу използването на замърсяващите изкопаеми горива – въглища, нефт, шистов газ.

Във Варна корабът ще подкрепи кампанията за чиста енергия - ще представи възможностите за използване на възобновяеми енергийни източници на ниво домакинство и община.

Това е първият кораб на „Грийнпийс“, специално проектиран и построен за организацията – за да бъде възможно най-зелен и енергийно ефективен.

Той плава основно на вятър, като неговата 55-метрова А-образна мачта може да издържа много повече от традиционните мачти за същия тип кораби.

Еко-характеристиките на Rainbow Warrior включват: форма на корпуса, проектирана специално за изключителна енергийна ефективност; биологично третиране на отпадната и сива вода; третиране на вредните газове; най-високи екологични стандарти на всички двигатели; нотация за „зелен клас“ със „Зелен паспорт“ и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови