Контрольорите в София започват да глобяват от понеделник

OFFNews 15 май 2020 в 20:55 3829 0

От понеделник контрольорите в Столичния градски транспорт вече няма да продават билети, а ще глобяват недеродните пътници. Това се казва в съобщение, публикувано от Центъра за градска мобилност в профила на дружеството в социалната мрежа фейсбук.

От дружеството напомнят задължителните решения на общинския щаб и заповедта на кмета на Столичната община: Водачите продължават да не продават билети и кабините им остават изолирани; Качването и слизането през първата врата не е разрешено; В превозните средства, съобразно тяхната техническа възможност, няма да се пуска климатик при температурата под 25 градуса с цел ограничаване разпространението на вируси; От понеделник, 18 май, контрольорите вече няма да продават билети и ще изпълняват функцията си на контрол по редовността на пътниците. В този смисъл, всички пътуващи трябва предварително да са се снабдили с редовен превозен документ.

Всички каси и пунктове на ЦГМ, както и на търговсите партньори на дружеството, и онлайн приложението за дневни карти MPASS, работят.

Всички пътници, както и контрольорите, задължително трябва да имат маски в превозните средства. На касите трябва да се спазва дистанция от 1,5 м.

Всички превозни средства, както и офиси на ЦГМ редовно се дезинфекцират, съобщават още от Центъра за градска мобилност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови