Quantcast

Комендантът на Военна рампа: Починалият ми показа, че го боли ръката. Нямах преводач

OFFNews Последна промяна на 22 ноември 2013 в 09:16 4282 19

Бежанци - Военна рампа Снимка: Сергей Антонов
Бежанци - Военна рампа Снимка: Сергей Антонов

 

Сирийският бежанец, който издъхна от инфаркт вчера във Военна рампа, показал на коменданта, че го болят лявата ръка и гърдите. В този момент обаче в бежанския център нямало преводач, а комендантът не преценил, че мъжът има нужда от линейка.

"Към 9.30 ч човекът слезе във фоайето и ме намери. Преводачът не беше около нас, но човекът с езика на тялото ми показа, че изпитва болка в лявата ръка и гърдите. При нас работят представители на "Лекари без граница" и му показах графика, че ще има лекар в петък сутринта. Не съм лекар, за да преценя, че щом го боли лявата ръка, има нужда от линейка", описа ситуацията Пепи Джуренов.

35-годишният сириец почина вчера сутринта.

Заради острата нужда от медицинска помощ на настанените в лагера, се очаква да бъде назначен лекар на постоянен щат. Дотогава за спешните случаи се звъни на Бърза помощ, а лекари преглеждат останалите по график.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.11 2013 в 15:52

Всички сте се вторачили в тоя пепи (дано не е оня с кренвиршите). А никой не вдига поглед и смело да каже какво ще стане утре, след месец, след година?

22.11 2013 в 15:35

Как пък го заяви и как разбра като един преводач нямат? Голяма спекула.

22.11 2013 в 14:58

Основната причина далеч не са парите. Целта е българското население да бъде разредено със всякакъв вид и род пришълци за да се образуват враждуващи помежду си малцинства които да обезкървят и без това слабата държава. Като в крайна сметка Турция ще дойде като "омиротворител" с цел да защити ислямските си братя и няма да си тръгне.

22.11 2013 в 12:36

Да, класически симптом. А може да боли дясното коляно. Или къде да е другаде.
Или съвсем класическия задух и остра паника, което пък прилича на панически пристъп, и тогава трябва една ракия на екс, а не линейка. Или свитите до посиняване юмруци, но тогава вече е без съзнание. Или ... Те затова инфаркта и острия апендицит са с най-много грешки при диагностицирането.
А виж овладяването на такова начално състояние става с пет кубика лидокаин венозно, просто за предотвратяване на болевия шок от който и умират. С исхемията после се оправят в болницата без проблеми. За което не трябват никакви екипи, нито реанимобили, трябва просто по-малко невежество сред населението и комендантите на кво да е.
Не е било работа на тоя човек да "преценява" каквото и да било.

22.11 2013 в 12:23

То в големите градове вече няма лекари, какво остава и за селата. Сигурно се плашат от бежанците и затова бягат на запад тия лекари, да му се не види.

22.11 2013 в 12:08

А и секретарка няма човекът - жив за ожалване

22.11 2013 в 11:50

Близо 60% от ОТ ИМИГРАНТИТЕ У НАС РАЗГЛЕЖДАТ БЪЛГАРИЯ КАТО КРАЙНА ДЕСТИНАЦИЯ!!!!!!!!!!!
Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов по време на кръгла маса в столицата „Изгубени граници - новата политика на ЕС за убежища и имигранти".ЕТО ИСТИНАТА..ПРИШЪЛЦИТЕ ОСТАВАТ ТУК НА НАШ ГРЪБ ЩЕ ГИ ХРАНИМ И ДУНДУРКАМЕ,А ТЕ ЩЕ СА ВСЕ НЕДОВОЛНИ, ЩЕ ЗАМЕРЯТ С КАМЪНИ ЛИНЕЙКИ И ПОЛИЦАИ.... А НАШИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ЩЕ СИ УМИРАТ ОТ ГЛАД И СТУД МЪЛЧАЛИВО....

22.11 2013 в 11:16

Няма как да върнеш сирийски бежанец в Турция. Все пак България може да се споразумее колко и какъв и е капацитета - в момента бройка колко човека максимално ще приемем няма, няма и анализи. Това е нещо което държавата е длъжна да направи - казва при какви условия би направила лагери за примерно 50,000 бежанци и ако станат повече се договаря с кои страни от ЕС, ще ги приемат. В ЕС има достатъчно страни солидарни с проблема и ще приемат бежанци без проблеми. Само че нелегитимна ни власт е готова да възроди фашизма в България само и само да си запази управлението. Изкуствено се нажежава обстановката, това вдига акциите на двете нови фашистки коалиции които се очертават - Атака, ВМРО, Дудук паша от една страна и НФСБ и Слави Бияд Бинев, чалга краля от друга страна. Първите трябва да осигурят власт и в новия парламент на БСП+ДПС, вторите са патерица на ГЕРБ. И двете групи се стараят да не допуснат нови политически лица на сцената и запазване на статуквото.

22.11 2013 в 11:08

Отиди да провериш. Имбецили като теб на никой няма да липсват.

22.11 2013 в 11:06

На комунистите сирийците са им виновни, че няма лекари по селата...