Коларова: Не си представям 15 септември без цветя, нито училището без GSM-и

OFFNews Последна промяна на 12 септември 2014 в 07:41 3791 5

Не мога да си представя 15 септември без нито едно цвете.

Така служебният министър Румяна Коларова коментира пред Нова тв призива на учителите от шуменско училище към родителите да не купуват цветя за преподавателите за първия учебен ден, а да дарят парите за тях за децата от пострадалите от наводненията райони.

"Учителите няма да се обидят, ако за тях няма цветя, но за децата няма да е празник. Тези два дни - 15 септември и 24 май, за децата са свързани с цветя", каза министър Коларова, но поясни, че всяко училище е свободно да реализира подобна идея.

Тя коментира и друга инициатива на училище - да се забрани използването на телефони в училищата.

"Не си представям как ще се организира това, ще настане пълен хаос. Правила съм го по отношение на студентите ми - искала съм от тях да оставят телефоните си отпред, когато е имало изпит. След това самата аз съм се притеснявала дали всеки си е взел телефона, дали това е неговият телефон и т.н.", коментира Коларова.

Коларова увери, че сред последствията от наводненията няма да е ненавременното започване на учебната година.

И все пак не навсякъде стартът ще е "нормален": "Не бих казала, че е нормално учебният процес да започне само на един етаж, защото другите се ремонтират, но имаме такава ситуация в няколко училища", призна Коларова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.09 2014 в 11:49

Как ще познаете, че сте в България? Пример 2: Пълна забрана за GSM и таблети в Училище. Подаряват таблети на министрите (за да има с какво да се избършат, когато публично се о...т). За сравнение няма да ходя до Америка или Германия ето ви Индия: "Правителството на Индия оповести, че дългоочакваният таблет на цена от 35 долара, предназначен за ученици и студенти ..." Та кога ще ги стигнем ... Индийците, другите е ясно , че ги минаваме само по точене на банкомати, въпреки че няма такъв предмет в образУвателната ни система. https://www.facebook.com/svetlin.stoyanov.58/posts/10203614877345643

12.09 2014 в 23:29

Уважаема министърко,
Какво значение имат цветята за децата в празника?
Мисля, че точно учителите се защитават тук. А каузата е толкова смислена, че е жалко да не се подкрепя.

12.09 2014 в 23:01

До Black:
Ами не си прав или може би не си разбрал цялата статия.
Искат да кажат да се забранят телефоните по време на часовете.
Не мисля, че е 18 век и какво толкова това ще помогне на децата в обучението използването на smartphone по време на час и как това ще "оправи" (тази хубава българска дума) страната.

12.09 2014 в 13:20

Да забраниш телефоните в училище? А да биеш учениците с дървена линия искаш ли? Е за това ни трябва нова учебна система без е такива дебили с остарели разбирания. Спрете да живеете в 18 век и МОБЕ БИ България ще започне да се оправя

12.09 2014 в 10:39

"но за децата няма да е празник"
Ko? Не!