Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Коларова: Не си представям 15 септември без цветя, нито училището без GSM-и

OFFNews 12 септември 2014 в 07:41 4361 5

Не мога да си представя 15 септември без нито едно цвете.

Така служебният министър Румяна Коларова коментира пред Нова тв призива на учителите от шуменско училище към родителите да не купуват цветя за преподавателите за първия учебен ден, а да дарят парите за тях за децата от пострадалите от наводненията райони.

"Учителите няма да се обидят, ако за тях няма цветя, но за децата няма да е празник. Тези два дни - 15 септември и 24 май, за децата са свързани с цветя", каза министър Коларова, но поясни, че всяко училище е свободно да реализира подобна идея.

Тя коментира и друга инициатива на училище - да се забрани използването на телефони в училищата.

"Не си представям как ще се организира това, ще настане пълен хаос. Правила съм го по отношение на студентите ми - искала съм от тях да оставят телефоните си отпред, когато е имало изпит. След това самата аз съм се притеснявала дали всеки си е взел телефона, дали това е неговият телефон и т.н.", коментира Коларова.

Коларова увери, че сред последствията от наводненията няма да е ненавременното започване на учебната година.

И все пак не навсякъде стартът ще е "нормален": "Не бих казала, че е нормално учебният процес да започне само на един етаж, защото другите се ремонтират, но имаме такава ситуация в няколко училища", призна Коларова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews