Кога се носят гумени ботуши

OFFNews 17 юни 2021 в 16:11 1506 0

Времето през лятото е изключително променливо и има период през годината, когато се наблюдават чести валежи или съществуват определени професии, изискващи всекидневното носене на гумени ботуши. Ето защо, днес индустрията предлага различни разновидности като работни, мъжки и дамски решения, по-къси или по-дълги модели. Някои от тях са с подплата във вътрешността за запазване на топлината, с различни шарени декорации и цветни нюанси, размери и нива на защита. Нека видим кога и как се носят.

В кои случаи гумените ботуши са необходими

В условия на дъждове или при необходимост от нагазване във водна среда, гумените ботуши са незаменими. Те на 100% запазват краката сухи и в определена степен ще защитят и крачолите на панталона Ви при преминаване през мократа повърхност.

Обикновено тези обувки за защита от кал, влага и вода се носят като работни и намират приложение за градината. Често са предпочитани и за лов, тъй като зимата или след валежи лятото влагата е доста голяма и съществува вероятност от намокряне на краката. Необходими са още при преодоляването на плитки гьолове и реки. За щастие, днес съществуват гумени ботуши с подплата, които обикновено са предназначени за зимата и за лов в студения сезон.

Какви са общите препоръки за носенето им

Поради липсата на пори в структурата на каучука и неговото високо ниво на плътност, този тип обувки не позволяват естествената циркулация на въздуха и съответно краката при продължителното носене на гумени ботуши се запарват. Това води до изпотяване, овлажняване на кожата и дори до поява на рани, охлузвания, както и вероятност за кожни инфекции. Експертите в тази връзка препоръчват носенето на гумените ботуши с чорапи от естествена материя, имаща способността да абсорбира излишната влага.

С оглед на описаното, препоръчителното време за носене на този тип обувки в рамките на деня е не повече от 4 часа. Ако се налага поради работни дейности да прекарате целия ден с тези обувки, непременно на почивките ги събувайте за няколко минути, за да се проветряват краката Ви. След окончателното им събуване непременно се постарайте да ги изсушите от вътрешната страна, тъй влагата там се задържа.

Какви видове се предлагат днес

Продуктовата гама от гумирани обувки днес е доста разнообразна и в големите специализирани онлайн магазини ще откриете различни разновидности:

Мъжки и дамски работни предложения;

Къси или дълги в зависимост от потребностите Ви;

С подплата или без в зависимост от сезона, през който ще ги носите;

Различни едноцветни или шарени цветни разновидности;

Избор измежду разнообразие от размери в зависимост дали търсите мъжки, или женски модели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!