КНСБ ще участва в протестите на работещите в 'Пирогов'

OFFNews 15 юли 2021 в 15:02 1648 1

КНСБ и Федерацията на синдикатите от здравеопазването излязоха с позиция, че са категорично несъгласни с "уронването на доброто име" и кадровите промени в УМБАЛСМ „Н .И .Пирогов“. 

"КНСБ застава зад исканията на работещите в УМБАЛСМ „Пирогов“ медицински специалисти и нейния директор проф. Асен Балтов. Присъединяваме се и активно ще участваме в протестните действия на колектива на болницата", се казва още в нея. 

Становището - "Долу ръцете от „Пирогов“!" е по повод отстраняването от длъжност на шефа на лечебното заведение проф. Асен Балтов.

Ето какво се казва в позицията на синдикатите: 

"КНСБ и Федерацията на синдикатите от здравеопазването – КНСБ изразяват категорично несъгласие с уронването на доброто име на единствената болница за спешна медицинска помощ в България УМБАЛСМ „Н .И .Пирогов“ и предприетите кадрови промени в нея.

Не приемаме констатациите за установени нарушения при лечение на пациенти с Ковид-19, преди да са изяснени напълно обстоятелствата и фактите.

Притеснени сме от факта, че се посяга към най-голямата болница и водеща в областта на спешната и бедствената медицина, която изнесе голяма част от пандемията на раменете си. Това е болницата, в която денонощно работеха нашите медицински специалисти, в която медицинските сестри бяха с памперси заради липса на време за почивка и на отдих в домовете си.

Това е един добър колектив с добри екипи, в който всички служители са работили, получавайки работните си заплати и възнаграждения, без съкращения или неплатени отпуски. В болница УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ е сключен един от най-добрите Колективни трудови договори между синдикатите и ръководството на болницата в страната. И това се дължи на неговия изпълнителен директор проф. д-р Асен Балтов,д.м.

КНСБ и Федерация на синдикатите в здравеопазването – КНСБ заявяват, че здравеопазването има нужда от реформи, но не и по този грозен и неефективен начин да се дискредитира една от най уважаваните болници и нейният изпълнителен директор.

Нашите здравни специалисти са изморени от безрезултатните приказки за реформа в здравеопазването. Нека се спре със всяването на смут и да се оставят медицинските специалисти да работят спокойно в името на здравето на пациентите.

Ако се докажат нарушения, нека се търси персонална отговорност за тях по предвидения законов ред.

КНСБ застава зад исканията на работещите в УМБАЛСМ „Пирогов“ медицински специалисти и нейният директор проф. Асен Балтов.

Присъединяваме се и активно ще участваме в протестните действия на колектива на болницата.

Долу ръцете от „Пирогов“!"

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Гюнер Тахир: В дъното на разцеплението на ДПС стоят едни 100 млн. лв., не политика