Калин Стоянов срещу Васил Терзиев: Има опасност за движението на хората около НДК

OFFNews 28 юни 2024 в 11:48 1393 2

Министър Калин Стоянов отговори на столичния кмет Васил Терзиев за проверката до НДК

Снимка БГНЕС/архив

Министър Калин Стоянов заяви, че не вярва да се стигне до арест на кмета Васил Терзиев

След като кметът Васил Терзиев казва, че са спрели въвеждането на новата организация на движението около НДК, а там има новоизградена бус лента – МВР има ли право да глобява шофьорите, които се движат по бус лентата?

Това коментира служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов по бТВ, след като столичният кмет обяви по-рано днес, че няма да изпълнят разпорежданията на СДВР, а той лично ще плати глобата на общината, ако бъде наложена такава. 

Чух, че при влязло в сила решение, те чакат някакво становище. Решенията на съда трябва да се изпълняват, а не да се тълкуват, каза още министърът. 

Изпратихме разпореждане в понеделник, с което го уведомяваме за решението. Искаме да се обезопасят всички новопоставени елементи и трасета, допълни той.

Няма да си кореспондирам с Васил Терзиев със SMS-и и по Вайбър. Абсурдно звучи някой да тълкува решение на съда, което е окончателно. Да, те са спрели. Ние искаме да обезопасят всичко, което са поставили. Не говорим за строителна площадка. Има опасност за движението на хората по пътя, каза още Калин Стоянов. 

Когато не се изпълни съдебно решене – това е престъпление по Наказателния кодекс. Вероятно ще уведомим и прокуратурата. Не вярвам да се стигне до арест на кмета, но ако съберат достатъчно доказателства, ще действаме по закон, предупреди министърът на МВР. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови