Кметът на Перник се жалва от ЕС пред руска телевизия (видео)

OFFNews 11 март 2014 в 16:21 22441 78

Росица Янакиева
Росица Янакиева

Кметът на Перник и член на АБВ Росица Янакиева обяви пред руската телевизия РОССИЯ 24, че Европейският съюз повече взема, отколкото дава на страните членки.

„Много често в разговори с наши чуждестранни гости, които не са членове на ЕС, но са в очакване на членство, им казвам, че това, което ще дадат на ЕС, е доста повече от това, което ще получат. И не говоря само за членския внос, който ще плащат, говоря за ограниченията, които трябва да вкарат в законодателството си, за да бъде в съответствие с европейското и които в по-голямата си част са против интересните на гражданите на страната, ставаща членка на ЕС“, казва Янакиева във филм на телевизията срещу ЕС.

„Бих върнала времето с шест години назад и бих казала, че бях от тези, които в парламента вдигнаха ръка за това България да влезе в ЕС. По това време бях депутат в парламента. Балансът между плюсовете и минусите на присъединяването към ЕС е много крехък. След като мина известно време, бих казала, че загубите все пак са повече“, допълва Янакиева.

"Ако искате да разберете какво е евроинтеграция - тогава трябва да останете в Перник за един месец, за да видите какво е", казва руският репортер и създател на филма Аркадий Мамонтов.

"Едва ли Русия ще тръгне отново да спасява България от самите тях", допълва Мамонтов.

Филмът на руската телевизия показва лошото положение в България, като набляга на ниските заплати, голямата безработица и желанието на младите да напуснат страната и предупреждава украинците, че същото може да се случи и с тях, ако се присъединят към ЕС. 

Авторът на филма набляга и на факта, че много от интервюираните обясняват, че членството в ЕС не е такова, каквото са си представяли, като допълва, че в България вече няма производство и селско стопанство, а само търговия.

Можете да видите изказването на Росица Янакиева тук:

Това е целият филм на руската телевизия РОССИЯ 24. Изказването на Янакиева започва на 21-вата минута.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!