Кметът на Перник се закани да съди екоминистъра

OFFNews 21 март 2020 в 15:54 3388 0

Кметът на Перник Станислав Владимиров обмисля да даде под съд министъра на екологията Емил Димитров, съобщи самият Владимиров пред bTV.

"Ако продължава с нелепите си внушения, клеветите и нападките по мой адрес, може да се видим в съда. От него имаше персонални нападки по мой адрес. Посети Перник, за да пуска нелепи шеги. Той говори неистини и прави внушения, което допълнително поставя пред изпитания моите съграждани", обобщи Владимиров.

Според него е притеснително човек на такава висока позиция да не разбира, че ВиК дружеството в града не е общинско. 

Той описа поведението на екоминистъра като "лековато".  

Кметът на Перник обяви, че в началото на следващата седмица се очаква да тръгне водата за Перник по новия водопровод и градът да мине само на нощен режим.

По думите на градоначалника новият водопровод е на финалната права. Владимиров отбеляза, че е имало "лека авария", а в момента се обеззаразява.

Това е трудно изпитание за всички, изтъкна Владимиров.

През тази седмица водата в града се пуска от 12 до 22 часа, а днес и утре тя ще тръгне още в 10 часа.

Реалистично е в края на пролетта да отпадне водният режим в града, съобщи още кметът. 

Миналата седмица министърът на екологията Емил Димитров разкритикува Станислав Владимиров, че от медийните си изяви не е свършил част от работата по издаването на необходимата документация за пускането на вода към града.

Димитров обясни, че към онзи момент местната власт в Перник се бавела с издаването на разрешително за пускане на водата от София. Екоминистърът каза, че подобно разрешително вече са издали столичният кмет Йорданка Фандъкова и шефът на "Софийска вода" Васил Тренев, но не и Станислав Владимиров.

Той добави, че има събрана вода, която би могло да се пусне към Перник, но няма да го направи, защото все още не са подменени компрометираните тръби по водопреносната мрежа на града.

"Собственик на ВиК е кметът на града. Като си оправят дупките, като си закърпят инсталациите, като си усвоят 30-те милиона, които сме им дали по Нова година, като им тръгне водопроводът от София, тогава и водата трябва да им стигне", каза екоминистърът.

При тестването на тръбопровода от Мало Бучино до Перник още в първите часове се появи авария. Очевидци бяха заснели и пуснали в социалните мрежи как гейзер от вода се издига близо до АМ "Люлин" в района на Мало Бучино. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови