Кметът на Младост продава 10 дка за 20 евро на квадрат, докато е в чужбина

Юлиана Ончева Последна промяна на 19 юли 2017 в 18:23 18352 9

Снимка Фейсбук на Десислава Иванчева

Кметът на „Младост” Десислава Иванчева иска да продаде 10 дка поземлен общински имот за 400 100 лева на фирма "Билд Сити Фактор" ЕООД. 

Това стана ясно от доклад, внесен от Иванчева в Столичния общински съвет, който бе разгледан от комисията по икономика към СОС. Кметът е в чужбина, обяви заместникът й Биляна Петрова пред съветниците, за да обясни отсъствието на вносителя на предложението от заседанието на комисията. 

Зам.-шефът на СОС Николай Стойнев, който е и председател на стопанската комисия, определи докладът на Иванчева като скандален, защото липсват необходимите към него скица на предложената за продажба земя, становище на архитекта на "Младост" и ниската цена от 20 евро без ДДС на квадрат. Фирмата, която според доклада на Иванчева трябва да се сдобие с апетитната земя в "Младост" 4 е собственик на две недовършени сграда на терена и право на строеж. Не е ясно обаче може ли от тези 10 дка да се обособят отделни парцели, както и какво точно строителство на нови или започнатите и недовършени сгради ще се случва на мястото.

Зам.-кметът на „Младост” Петрова заяви, че не знае защо предложението на Иванчева е само една страничка, тъй като тя е виждала всички документи. Виждала съм ги окомплектовани, имаше ги в папката, каза Петрова. 

Ако се набави необходимата документация, предложението на Иванчева ще бъде разгледано след лятната ваканция на Столичния общински съвет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22108

9

Стефан

20.07 2017 в 15:25

Аз първо не бих се оказал на нейното място, имайки зад гърба си опита на фризьорски салон, с две умрели рибки, в аквариум от буркан за компот.
След това бих използвал собствения си опит и разум. Сравним с нейния, имах когато завършвах гимназията, след това придобих повече.
А ако, по твоята приказна хипотеза, съдбата внезапно ме захвърли на такова място, ще предприема единствените възможни действия - ще намеря най-добрите достъпни съветници. Също като нея - близки приятели, и утвърдени специалисти.
И тук се оказва, че има нюанс.
За доверени лица тя има Мимето, как бе, не знаеш ли, оная с булонката от партера. И Гошо от вход Ж, и ...
А аз - само няколко декана на факултети от Университета, директори на институти на БАН, други също толкова незначителни, и глуповати фигури.
И ето затова, аз не съм на нейното място.

22108

7

Стефан

20.07 2017 в 13:19

А сега ...
Дай своето определение за "гражданин".
За мене, това не е гражданин, а случайно лице. По моему, "гражданството" предполага интелектуално и образователно равнище, гарантиращо възможността за отстояване на собствено мнение, на базата на адекватен мироглед.
Което, в случая, аз не наблюдавам.

22108

5

Стефан

20.07 2017 в 12:53

Тя НЕ Е корумпирана, сам съм сигурен в това. Тя просто е сетно опровержение на тезата на Ленин, че всяка готвачка може да управлява държава.
Е, не може.
Не мислех, че ще има повторение на надежда михайлова. Случайна, глуповата женица, по силата на това че не е страшна като нора ананиева, примерно, и понеже няма работа вкъщи, да се окаже на надвишаващ ръста и пост.
В цялата писана история има такива недоразумения, още от Античността. Ми - грешка - значи грешка. Приберете си я, и работата ще тръгне.
Все едно аз на пияна глава, да се съглася да ме турят за диригент на Фирхармонията. Понеже и другите пияни - гласували, и подписали заповедта за.
Може, даже с удоволствие. Само че утре към обед, след шкембето с по две бири - искам всички да се сетят, че това е било виц от снощи, иначе ще е краят на музиката.

22108

2

Стефан

20.07 2017 в 03:23

Като порасна голям, и аз ще стана фризьорка. Ще си купя розов пенюар, от скука ще се замотая из квартала с други скучаещи кокошки, и ще ме изберат за кмет.
После ще започна да ходя на екскурзии в чужбина.
С парите от разпродадения квартал, понеже преди това не съм имал.