Клиниката по изгаряне на Пирогов ще бъде напълно обновена с 4,3 млн. лева

OFFNews 19 декември 2018 в 12:10 2400 0

Правителството отпуска 4 358 000 лева за пълно обновяване на Клиниката по изгаряне и пластична хирургия на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" (реанимация за деца и възрастни и операционен блок), съобщиха от болничното заведение.

Със средствата клиниката ще бъде осъвременена и ще добие нов облик и възможности, посочи изпълнителният директор на университетската спешна болница проф. д-р Асен Балтов.

Сградата е построена през 1976 г. Пациентите, които преминават годишно през звеното, са над 5200, а се хоспитализират 1800 възрастни и 1000 деца. Извършват се 4700 оперативни интервенции, от които 1700 при деца от 0 до 18 г.

В момента на сградата се извършва основен ремонт по програма Jessica – фонд за устойчиво градско развитие, включително и енергийна ефективност.

"От името на цялото ръководство на лечебното заведение проф. Балтов изказва благодарност на Правителството и лично на министър-председателя Бойко Борисов. С тези средства екипът на Клиниката по изгаряне и пластична хирургия в „Пирогов" ще може да прилага по-успешно знанията и възможностите си, както и ще подобри лечебния и възстановителен процес по време на болничния престой", се казва в съобщение на "Пирогов".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови