Кирил Ананиев: Каня бившите министри да ме съветват

OFFNews 10 ноември 2017 в 12:17 2710 2

Здравеопазването няма цвят, ще работя с всички парламентарно представени групи, с гражданското общество, съсловните организации и с всички, които могат да допринесат за развитието му. 

Това заяви Кирил Ананиев, след като днес бе избран за министър на здравеопазването. 

Той обяви, че вече има план за действие, съобразен с приоритетите на правителството в този сектор. 

Министърът ще предложи създаване на консултативен съвет от експерти, ще се обърне към научната общност за помощ при изработването на политики. Една от идеите му е да покани и бившите министри на здравеопазването в дискусиите. 

За предшественика си проф. Николай Петров Ананиев обясни, че винаги е работил чудесно с него. 

Сред приоритетите на новия здравен министър ще е въвеждането на електронно здравеопазване, преглед на лекарствената политика, баланс в бюджетирането на НЗОК, справянето с корупционни практики. 

Той започва работа веднага, като до седмица ще е сформирал екипа си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

2

AnderXale

10.11 2017 в 20:51

Това ли му е плана? Ще се надява на предишните да му управят бакиите или по - точно ще се надява с предишните да размие отговорността. Тотална управленска немощ... А да не говорим, че финансист начело на здравеопазването е меко казано дебилно. В прав текст ни се съобщава, че за управляващите сме просто цифри... И първата му работа е да си назначи за заместник лице уволнено за корупция. До кога ще ни правят на балъци?

12779

1

Немец

10.11 2017 в 13:18

Мамин па благ.....нищо няма да стане само ни баламосват,а най-вече себе си,че могат да свършат нещо.....що нема фалирала частна болница-щото там никой не краде,я направете няколко частни фонда,който да ти стоят над главата и да видим как се краде тогава...само че,тогава няма как да се краде от многото пари на НЗОК....а и тогава тя ще фалира щото никой нема да си дава парите там където със сигурност някой бюрократ ще ги окраде....Боже,колко мъка има по тоя свят.....не 80%,а пълни 100% дебили.....