Киоски с тъч скрийн ни казват къде да спортуваме в София

OFFNews Последна промяна на 17 март 2016 в 06:40 3047 2

LCD информационни киоски ще се появят на 6 места в столицата. Те ще са с тъч скрийн, а екранът не може да бъде по-голям от 75 инча. Поводът е инициативата  „София – европейска столица на спорта 2018”. 

Столична община обявява конкурс за отдаване под наем на части от имоти – публична общинска собственост, на която да бъдат разположени киоските, а вносители на предложението до СОС са съветниците Анна Стойкова, Николай Пехливанов, Иветка Петрова, Николай Николов и Светослав Витков. Идеята е спечелилата надпреварата фирма да подпише договор за наем за пет години с общината. Условието е поне през 60% от денонощието да се показва информация за спортните прояви, свързани със "София - европейска столица на спорта 2018", местата за масов спорт, новите съоръжения, които ще се градят, посланията на инициативата и т.н. През останалите 40% от времето ще вървят реклами. Наемна цена няма да има. 

Киоските ще бъдат с човешки ръст, като на сензорния екран гражданите ще могат да избират информацията, която ги интересува. След 2018 г. информацията на киоските може да се разшири и с културни събития например, съобщи Анна Илииева, която представи проекта пред комисията по архитектура. Видът на киоските ще бъде еднакъв и одобрен от главния архитект. В договора със спечелилия конкурса пък ще бъде записано, че ако фирмата не си прибере киоските след изтичане на срока, а продължи да излъчва реклами на тях, като използва различни процедурни хватки, инфоматите ще станат собственост на Столична община. Цената на един е около 15 000 евро, уточни Илиева. Киоските ще бъдат поставени до метростанцията при НДК, на бул. "Витоша" и ул. "Бяла Черква", на площад "Радой Ралин", на бул. "Прага" и до УНСС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.03 2016 в 09:39

Теа, камерите в Борисовата оправиха ли ги? Щото уж камери има, па като има убийства - камери нема...
Киоски... Гьостерица трябва!!!

17.03 2016 в 06:50

С неосветените си паркове, мръсния въздух и липсата на игрища за свободно спортуване..., каква столица на спорта бе??? Наглост...