КЕВР: Топлата вода и парното може да поевтинеят

OFFNews 06 април 2017 в 09:36 6189 5

Иван Иванов, председател на КЕВР

Цената на парното и топлата вода може да се понижи. Това обаче ще стане ясно в следващите месеци, коментира в интервю за Нова тв шефът на Комисията за енергийно регулиране Иван Иванов.

Към днешна дата обаче Иванов е категоричен, че увеличение в цените на парното и топлата вода трябва да има заради поскъпването на природния газ.

„Това увеличение влиза в края на отоплителния сезон, така че ще има възможност до началото на новия отоплителен сезон да се направи корекция надолу в цената. Цената на тока ще бъде увеличена с по-малко от 1%”, каза Иванов.

Преди дни стана ясно, че водата и парното ще поскъпнат значително - с около 20 процента. Това предизвика протести и недоволство, а обмудсманът Мая Манолова възрази, че преди три години в София цената на парното е била същата като днес, но тогава цената на газа е била двойно по-висока. 

„В петък на закрито заседание КЕВР трябва да вземе решение за цената на топлинната енергия и цената на електрическата енергия за потребителите. Повишаването на цената на топлинната енергия е в рамките на 20 до 24%. Единственият случай над тези стойности е в цената на „Топлофикация”-Плевен поради грешка, която самото ръководство на топлофикацията е допуснала в предишното изчисление. Дори и след това повишение, те ще имат цена, която е с 20 лева по-ниска отколкото потребителите в София”, коментира днес в „Здравей, България” председателят на КЕВР.

По повод изказването на омбудсмана за новите цени на парното, той заяви: „Мая Манолова е взела пишман експерти, които да я съветват”.

„В рамките на две години изчистихме тежък проблем – по политически поръчки беше повишаване на цената на електроенергията, само и само да се запази цената на парното отопление в големите градове за социално спокойствие. И става така, че тези 5,5 млн. граждани на България, които не ползват парно отопление, доплащаха за парното на хората от София, Пловдив, Варна и други градове”, коментира още Иван Иванов. Цената в момента била вече реалната за топлинната енергия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

5

Red or Dead

06.04 2017 в 15:17

БЕЗ...ВЕРО И БЕЗ САПУН...
АГАМИСО...

17439

4

мнение от IP

06.04 2017 в 11:15

КОГА?!

16008

2

Nik68

06.04 2017 в 10:22

Със Веро професоре става и по-качествено.

 
X

Да помогнем на украинските деца!