КЕВР прави извънредна проверка на Топлофикация - Перник

OFFNews 08 март 2022 в 11:00 1117 0

КЕВР прави извънредна проверка на "Топлофикация – Перник" АД, съобщиха от Комисията за енергийно и водно регулиране. Причината е постъпили сигнали за силно влошено качество на топлоснабдяването на клиентите на "Топлофикация – Перник" АД през текущия отоплителен период.

По заповед на председателя на КЕВР Станислав Тодоров работна група на регулатора започна извънредна проверка на топлофикационното дружество. Проверката е във връзка с жалби на клиенти на дружеството и сигнали на областния управител и националния омбудсман, в които се информира за зачестили проблеми с топлоподаването към клиентите.

Основната задача на проверяващия екип е да бъде установено налице ли са нарушения на издадените от Комисията лицензии на "Топлофикация – Перник" АД за производство на топлинна и електрическа енергия и за пренос на топлинна енергия на територията на Перник. Изискана е документация и вече се извършва анализ на първоначално получени от дружеството данни и информация за нарушено качество на топлоподаването.

След приключване на извънредната проверка Комисията ще изготви констативен протокол и доклад за резултатите и ще предприеме съответните действия за гарантиране качеството на топлоснабдяването и интересите на засегнатите клиенти на дружеството. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови