Катаджии намериха мъртва жена в колата на пиян шофьор без книжка

OFFNews 17 май 2016 в 13:06 14048 1

Катаджии намериха мъртва жена в колата на пиян шофьор без книжка

Пътни полицаи спряха шофьор за проверка и откриха починала жена на задната седалка на автомобила. Случаят е от понеделник, съобщават от ОДМВР-Видин. 

Около 13.00 часа в село Арчар, на ул. "В. Терешкова" 44-годишният шофьор помел 67-годишна жена, която вървяла по тротоара. След катастрофата той качил пострадалата в колата си и тръгнал към Видин, за да я транспортира до болницата. Жената обаче починала по време на пътуването.

Тогава пътни полицаи спрели колата за проверка на 19 км на международния път Е-79. Те открили на задната седалка починалата жена. Смъртта е констатирана по-късно от съдебни медици, които са извършили аутопсия.

Шофьорът е тестван с дрегер за наличие на алкохол и пробата отчела показание 1,04 промила. Извършени са два огледа – на местопроизшествието и на автомобила. Колата е иззета за автотехническа експертиза. 44-годишният мъж е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

Работата по случая продължава, в ОДМВР - Видин е образувано досъдебно производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13709

1

Маргарит

17.05 2016 в 17:40

От Враца нагоре законите за движение по пътищата и за гравитацията не важат. Там можеш да видиш всичко - каруци, натоварени като тирове, без нито една светлинка, крави по главния път през нощта, глава на кон на предното си стъкло, докато караш по ГЛАВЕН път Е79, камиони-призраци. Разбира се, трудно е да видиш светнати фарове(дори и късно вечер), винетки и други подробности от правилника.
Карането пък подпийнал е по-скоро правило, отколкото изключение.

Мир на праха на тази жена!