Картини, японски зелен чай и кът за четене на Женския пазар през уикенда

OFFNews 20 септември 2021 в 15:28 848 0

Първият WEEKEНД ПАZAR в столицата ще започне тази събота и неделя, 25 и 26-ти септември, на емблематичния за софиянци Женски пазар.

Всеки уикенд, от 10:00 до 19:00 часа, столичани и гости на столицата ще могат да открият на едно място български продукти, ресторанти, напитки, книжен пазар, цветен пазар, музикална програма и съвременно българско изкуство, антики, дрехи и още много други изненади. 

“Пазари Възраждане” ЕАД са организатор на първия подобен пазар в София, входът ще е откъм ул. “Св. Св. Кирил и Методий”. 

Цяла есен, всеки уикенд, ще превръщаме най-стария и централен пазар в София в място за срещи, хапване, пийване, слушане на музика, пазаруване на всичко за дома и хубави разходки. Сигурен съм, че подобно събитие ще привлече и онези столичани, които по принцип не пазаруват при нас и те ще преоткрият Женски пазар, обяснява идеята Драгомир Димитров, изпълнителен директор на общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД. 

Част от участниците в пазара този уикенд са платформата КупиИзкуство.БГ, които ще отворят поп-ъп точка на уикенд пазара, за да предлагат селекция авторски картини на български художници, ресторант “Космос” ще представи българската традиционна кухня и продукти по нов начин под формата на стрийт меню, а шеф Антоан Верест с L’instant Catering ще приготвя тематично меню всеки уикенд с ястия, които не могат да бъдат открити на други места в града. Магазин “Дюкян Меломан” ще озвучава с качествена селекция музика, а магазин за втора употреба дрехи FREA ще промотират устойчивия модел на пазаруване на дрехи с по-малко вреда за природата. Партньори на пазара са и Mastercard®TasteBox by André & DiVino, които ще предлагат българско вино от селектирани изби и ще поощряват безкешовото разплащане в зоната на пазара. Посетителите ще могат да се запознаят и с лицата зад Stinky Socks - българска марка чорапи за феновете на екстремните спортове, а epoque.bg ще присъстват с винтидж находки - фин порцелан, керамика, кристал, сребърни прибори и др. Магазин Ocha.bg ще представя японската култура и най-вече зелен чай. Пивоварна Казан Артизан ще предлагат наливна крафт бира, бар Caldo - селекция от над 40 бутикови уискита от познати и непознати части на света, а издателство “Рибка” ще украсят кът за четене с избор от прекрасни книги. Няма да липсва цветният кът, който ще бъде облагороден от български производители на рязан цвят, храстни растения, билки и други сезонни продукти. 

Любителите на фермерски пазари няма да останат разочаровани, защото ще могат да опитат рибните продукти на “Черноморски улов”, както и подбрани разнообразни български продукти във фермерския магазин на “Женски пазар”.

Общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД спазва изключително строго въведените мерки за превенция на COVID 19, както на Женски пазар, така и на предстоящия WEEKEНД ПАZAR. Ще има еднопосочно движение в зоната на WEEKEНД ПАZAR, задължителна дистанция, дезинфекция и носене на маски, както от участниците в пазара, така и от посетители. Ще бъдат взети всички необходими мерки, за да не се допуска струпване на хора, уверяват още от дружеството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови