Каракачанов обвини ДПС, че е виновно за състоянието на ромите

OFFNews Последна промяна на 18 февруари 2019 в 13:28 1152 0

ВМРО обвини ДПС, че е виновно за състоянието на ромския етнос у нас.

В изказване, публикувано във фейсбук, лидерът на войводите Красимир Каракачанов написа:

ВМРО повече от 10 години предупреждава, че ДПС са тези, които от началото на прехода затвърждават модела на циганските гета, за да се възползват електорално от този порочен модел.

ВМРО повече от 10 години предупреждава, че ДПС са тези, които превръщат едно огромно мнозинство от българските цигани като заложници на своята партия, само за да се възползват от гласовете им.

Повод за думите на Каракачанов е изказване на депутата от ДПС Йордан Цонев, че ВМРО етнизира проблеми като убийството след сбиване в Кюстендил. Вицепремиерът добавя:

ВМРО повече от 10 години предупреждава, че ДПС системно насърчават усещането за безнаказаност на престъпниците в циганските кланове и с това спомогнаха и спомагат да се развие такава дръзка престъпност в циганските гета.

Тази престъпност тормози и превръща в жертви и много от циганите, като ги кара да просят, да проституират, да продават дрога, да раждат и да продават децата си.

ВМРО отдавна предупреждава за вилнееща циганска престъпност, на която стават жертва жени и деца, мъже и възрастни хора от различни етноси.

В последните месеци, въпреки всичките ни предупреждения и опити да предотвратим такова развитие, се стигна до серия от дръзки престъпления, като това във Войводиново, както и до дръзки убийства, като това в Русе и в Кюстендил, извършени с нечовешка злоба и жестокост от млади цигани.

Кой възпита манталитет на безнаказаност в съзнанието на тези убийци?

Не го ли възпитаха тези, които им обещаваха ток без пари за сметка на всички останали граждани?
Не го ли възпитаха тези, които държаха натикани в гетата хора така, както робовладелци държат роби?
Не го ли възпитаха тези, които им пееха приспивни песни за права и свободи, но никога не казаха и една дума за отговорност към държавата и за дълг към род и Родина?

ДПС се изгради като комбинация между деспотичен ориенталски пашалък и „розов“ европейски либерализъм.

Тази ориенталско-либерална комбинация и днес продължава да прехвърля проблема от болната глава на здравата.

ДПС заедно с цялата кохорта от уж правозащитни организации като Българския хелзинкски комитет и други подобни са сред преките виновници за окаяното състояние на циганския етнос у нас и за етническото напрежение.

Казвал към го, ще го кажа отново – държавата започва да се руши тогава, когато изчезне чувството за справедливост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови