Каракачанов: На арогантната беззаконност на босове в циганските махали ще бъде сложен край

OFFNews Последна промяна на 31 януари 2019 в 15:14 3200 2

Вицепремиерът Красимир Каракачанов разпространи до медиите позиция във връзка с полицейсдката акция в ромския квартал "Столипиново" в Пловдив. При нея бяха арестувани четирима наркодилъри, а полицейските бусове за кратко бяха заобиколени от гневни жители на квартала.

Чрез пресцентъра на Министерството на отбраната и в качеството си на председател по обществения ред и сигурността, Каракачанова пише, че:

Българската общественост трябва да знае, че само през 2018 г. има извършени 254 нападения срещу полицаи. На тази арогантна беззаконност, голямата част от която генерирана от престъпни босове в циганските махали, ще бъде сложен край.

Публикуваме пълния текст на изявлението му:

Позиция на Красимир Каракачанов, заместник министър – председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната

При полицейска акция на 30 януари на територията на циганския квартал „Столипиново“ в гр. Пловдив и на територията на гр. Асеновград служители на реда от РПУ–Пловдив задържаха близо половин килограм хероин. Въпросното количество хероин далеч надхвърля рамките на „Столипиново“ и очевидно е било предназначено за продажба в целия град Пловдив и околността, включително и на малолетни и непълнолетни. Приложена е физическа сила при задържането на четирима арестувани с наркотика в съответствие с член 85 от Закона за МВР, разрешаващ употреба на сила и помощни средства в случаите на съпротива срещу действията на органите на реда.

Никакви опити на наркобароните в „Столипиново“ и на използваните от тях наркозависими да изопачават действителността и да говорят лъжи за действията на полицията няма да попречат на прилагането на закона. Тези лъжи ще зарадват единствено добре платените т.нар. правозащитници, за които безнаказаността на престъпниците е по-важна от здравето и живота на децата ни.

Като вицепремиер по вътрешния ред и сигурност категорично подкрепям действията на полицията, доказващи необходимостта от пълно прилагане на закона с цел защита на живота и здравето на българските граждани. Българската общественост трябва да знае, че само през 2018 г. има извършени 254 нападения срещу полицаи. На тази арогантна беззаконност, голямата част от която генерирана от престъпни босове в циганските махали, ще бъде сложен край. Още веднъж заявявам, че изцяло подкрепям законовите действия на полицията и прилагането на закона с цялата му сила. Възползвам се от случая да изкажа служебна благодарност на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на директора на ОД на МВР – Пловдив ст. комисар Атанас Илков за добрата им работа по случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови