Кандидат-студентите по история пишат за Каравелов и Левски или за Първата балканска война

OFFNews 18 юни 2016 в 10:42 5138 0

Кандидат-студентите по история пишат за Каравелов и Левски или за Първата балканска война

Темите "Любен Каравелов и Васил Левски начело на българското националнореволюционно движение" и "България в навечерието и по време на Първата балканска война (1908-1913)" бяха изтеглени на изпита по история на България Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Двете теми бяха изтеглени в 9.00 часа в 65-та аудитория на Ректората от кандидат-студента Филип Александров от София.

Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита по история днес, са 692.

Проф. Ренета Божанкова, заместник-ректор на Софийския университет, е приветствала кандидатите и изразила надеждата си те да са добре подготвени и да станат студенти в най-старото и авторитетно висше училище у нас.

Деканът на Историческия факултет и председател на изпитната комисия доц. Тодор Попнеделев е пожелал успех на всички кандидати и им препоръчал да не бързат, а да мислят.

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит по история, са Философия; Социология; Политология; Публична администрация; Културология; Библиотечно-информационни науки; История; Археология; Етнология; История и география; Архивистика и документалистика; Минало и съвремие на Югоизточна Европа; История и философия; Хебраистика; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Предучилищна и начална училищна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо възпитание и спорт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови