Камиони отново блокираха булеварда пред парламента

Ружа Райчева 20 април 2022 в 10:23 1524 2

Снимка OFFNews

Стотици работници и представители на браншова камара "Пътища" отново протестират пред парламента в рамките на втори национален протест, който ще продължи с дни. От камарата, която включва 85 фирми, ще блокират пътни участъци на 27 места в страната и столицата. 

Протестната демонстрация започна в 9:00 на площад "Народно събрание", а в 9:30 пристигна тежка строителна техника.

От 11 часа ще бъдат блокирани множество пътни участъци - обходът на Бургас, пътен възел "Коматево" в Пловдив, входът към Пазарджик от магистрала "Тракия", Айтоският и Ришкият проход и др.

Миналата сряда пътните фирми отново протестираха заради липсата на разплащане за извършени и сертифицирани дейности за над 1 милиард лева.

Работниците твърдят, че договорите им за текущ ремонт и поддръжка са напълно законни, а с подписването на споразуменията през ноември миналата година - по времето на служебния регионален министър арх. Виолета Комитова -  държавата е признала дейностите за законно изпълнени и приети.

В момента в Народното събрание тече обсъждане на решение за предприемане на действия от Агенция „Пътна инфраструктура“ за осъществяване на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа, внесено от ИТН. Ако решението бъде прието, работниците ще получат 50% от дължимите им пари веднага, а отпускането на останалите пари ще трябва да бъдат одобрено от регионална комисия, междуведомствена и накрая с решение на парламента. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12135

2

borisboris

20.04 2022 в 10:54

Жандармерия и полиция нема ли в таз държава да слага ред, или само пребиват невинни и безпомощни...

-2175

1

IvanGrozn

20.04 2022 в 10:50

До сега лапаха парите за така наречената "пътна поддръжка" (https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2022/04/18/4337600_kiril_petkov_osnovni_remonti_sa_praveni_kato_poddrujka/?ref=rss)
дето излиза 3 пъти по скъп от основния и е почти без никакви гаранции та след 2 месеца хайде пак ремонт. Съд гнусните за герберските крадци! До кога ще ги търпим?!
 
X

Да помогнем на украинските деца!