Камиони чакат по 25 часа на ГКПП ''Видин'', превозвачите на спешна среща в МВР

Рени Петрова 22 май 2024 в 10:02 3116 0

Йордан Арабаджиев

Снимка БГНЕС/Архив

Изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев

Камиони чакат по 24-25 часа на ГКПП "Видин", за да влязат в Румъния. Обработките на контролно-пропускателния пункт са бавни и се създава напрежение. За това алармираха от Съюза на международните превозвачи. 

Заради това е организирана спешна среща в Министерството на вътрешните работи днес. 

"Във връзка със създалата се тежка ситуация на ГКПП "Видин", днес от 13.30 часа ще се проведе спешна среща в Министерство на вътрешните работи. Тя ще се води от заместник-министъра на МВР Стоян Темелакиев. На нея ще присъстват представители на Гранична полиция, Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”, Консула на Румъния в България Флориан-Даниел Мазилу, Николай Рашков от Съюза на международните превозвачи, Димитър Димитров от Камарата на превозвачите и други представители на транспортния бранш", съобщиха от СМП.

Изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев заяви пред OFFNews, че от началото на май има забавяне при обработването на камиони, като чакането на изход към Румъния понякога е над 24 часа. 

"Вчера например се чакаше по 25 часа", допълни той. По думите му проблемите са комплексни, а причините - много. 

Арабаджиев допълни, че след срещата са предвидени изявления. 

    Рени Петрова

    Рени Петрова завършва специалност "Социална педагогика" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Присъединява се към екипа на OFFNews.bg през 2019 г.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II