Калоян Паргов: Не искаме София да е на автопилот!

OFFNews Последна промяна на 10 септември 2020 в 13:37 1551 2

Социалистите не искаме София да е на автопилот! Ступорът на Столична община по време на протестите допълнително, а може би и умишлено, утежнява движението и живота в града ни. 

Това каза лидерът на БСП – София и председател на групата на социалистите в началото на първата есенна сесия на СОС. Изказването му беше заглушено и не бе излъчено онлайн във Фейсбук, където единствено се предават заседанията на местния парламент. 

„Този сезон от работата на Столичния общински съвет започва в коренно различна обществено-политическа обстановка. Повече от 60 дни София е арена на борбата между статуквото и желанието за промяна. Само Столична община се държи като страничен наблюдател на случващото се в града ни“, посочи Паргов в декларация от името на групата на „БСП за България“.

Той припомни, че още в началото на август е предупредил кмета Фандъкова да не се опитва да мине инкогнито през бурята, която бушува в София, а и в цялата страна. Все пак тя е и заместник-председател на управляващата партия ГЕРБ.

„Да се прави, че случващото се в държавата не касае столицата и нейната управа, е абдикация от това, за което са я избрали - градоначалник. Ступорът на Столична община по време на протестите допълнително, а може би и умишлено, утежнява движението и живота в града ни. Това е недопустимо и неприемливо за хората в София“, заяви председателят на групата на БСП. 

„Искаме през следващия политически сезон решения на реални проблеми – достатъчно места в детските градини и ясли, асфалтирани квартални улици, улично осветление, сигурност по софийските улици, яснота и прозрачност в сметките на „Топлофикация София“ и „Софийска вода“. Все неща, за които столичани не само трябва да плащат, а и имат право да знаят – какво, колко, кога и на каква цена получават. Столична община е длъжна да реши проблемите на софиянци, които всяка година дават своя дан в общинския бюджет. Всичко останало е политическо лицемерие“, посочи в изказването си лидерът на столичните социалисти.

„Групата на БСП в СОС, като конструктивна опозиция, ще се включи в търсенето и налагане на адекватните решения, които са в интерес на хората“, каза в заключение Калоян Паргов.

--

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1943

2

OtSofia

10.09 2020 в 17:02

О, вие сто на сто не искате София - на автопилот!
Обаче, науката за подсъзнанието казва: Вие искате неистово София да е на вашия пилот. Не се правете на ударени - за Радев ви казвам! Нема да стане. Достатъчни са ми руското - съветско метро, стига ми е стоял с шпагина над главата на софиянчетата и майките им съветския червен окупатор, стига сте ме заплашвали, че ще хвърлите България в постоянно напрежение и хаос! Къш - вие, со все развалата, шпагините и агентите! А, забравих, къш - и на руските ви протестери!

8392

1

мгергов

10.09 2020 в 16:25

Ако от БСП наистина не искат София да е на автопилот, добре би било да се оттеглят от СОС - това е една добра първа крачка към развитието на София.