Какво да имаме предвид при избора на бързи кредити

OFFNews 15 януари 2019 в 11:44 2345 0

След празничния декември, когато бюджетът ни е утежнен от закупуването на подаръци за нас и нашите близки, през януари се налага отново да влезем в ежедневния си ритъм, да платим сметките за ток, парно, вода и да посрещнем наши лични разходи.

В такива случаи на спешна нужда от пари обикновено на помощ идват бързите кредити, за които се кандидатства лесно, без да е нужно да предоставяме купища документи и без допълнителни гаранции като поръчители и собствености.

Компаниите за бързи кредити ще ви предоставят нужната сума, без да е необходимо да чакате дълго и ще можете да посрещнете своите разходи още на същия ден. Ако сте решили да прибегнете към този финансов инструмент, по-долу ще отриете полезни съвети, които трябва да имате предвид:

Четете внимателно общите условия

Съществуват множество финансови небанкови компании, които ще ви предложат бързи кредити с улеснена процедура на кандидатстване и одобрение за минути, но бъдете внимателни и четете обстойно условията им, за да не се наложи да връщате заем с космическа лихва и оскъпяване.

Когато теглим бърз кредит, обикновено искаме да знаем какъв е погасителния ни план - размера на вноските и срока на погасяването им. Освен тази информация обаче е важно да се поинтересуваме за всички възможни такси и неустойки като такса за кандидатстване, за обработка на информацията, за управление на кредита, за предсрочно погасяване, неустойка при забавяне и неплащане и др.

Определете сумата, която наистина ви е нужна

Бъдете честни пред себе си и не се изкушавайте да искате повече, отколкото ви е нужно в момента. Защото колкото по-голяма сума изтеглите, толкова по-високи ще са лихвата и крайната цена, която ще платите.

Изберете по-кратък период за връщане на заема

Колкото по-кратък срок на изплащане на кредита изберете, толкова по-висока лихва ще платите. Имайте предвид, че дългият срок на изплащане предполага възможни пропуски от ваша страна, което допълнително ще оскъпи кредита заради наказателните лихви, които финансовата институция има право да наложи при забавяне.

Имайте предвид, че много от компаниите за бързи кредити полагат сериозни усилия да направят този сектор привлекателен за потребителите. Затова подберете добре компанията, с която ще работите, защото с някои от тях можете да получите наистина добри условия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови