Как св. Иван Рилски се превърна в свети Джон от Рила (видео)

Йоанна Димитрова Последна промяна на 19 декември 2017 в 11:10 2113 1

Англичанин на име Рик Стийвс създава поредица от кратки филми, в които разказва за природните и архитектурни забележителности на държавите от Европа. Той публикува тези видеоклипове в профила си в социалната мрежа Фейсбук и има голям успех и висока гледаемост.

На 18 септември Стийв публикува 25-минутен филм за България и нейните забележителности. Водещият разказва за София, Велико Търново и Пловдив, като включва и няколко природни и исторически туристически дестинации. Информацията е предадена изключително добре и е лесна за разбиране и запомняне, а видеото е гледано над 390 000 пъти.

В средата на филма Стийв показва Рилския манастир и разказва на зрителя исторически и културни факти за мястото. Англичанинът представя държавата ни по чудесен начин и обяснява, че в манастира има икона на един любимите български светци, а именно: "Свети Джон от Рила".

Във филма участва и българин - приятел на водещия, който придружава Стийвс на всяко едно място и докато са в манастира, обяснява повече за светеца Иван Рилски, като изговаря името му на български.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11009

1

случайно прочетох

19.12 2017 в 14:04

Стийв на Ивана Тръмп, Джона ли ѝ казва?