Как се прави уиски

OFFNews 25 февруари 2021 в 14:46 10981 0

Всеки вид алкохол си има своите особености, които засягат и технологията на неговото производство. Уискито е сред най-предпочитаните напитки след виното и ракията, които българинът консумира ежедневно и купува онлайн. То е подходящо да се пие целогодишно, като можем да се потопим във вкуса му както у дома, така и когато сме в заведение или празнуваме специален повод.

Добра идея е да сервира, когато сме си поканили гости или просто, когато искаме да забравим за напрегнатия ден, усещайки само и единствено насладата, която алкохолната напитка ни носи. Можем да го купим лесно онлайн, което се свързва с допълните удобства и комфорт.

Каква е технологията за производството на уиски

Колкото повече знаем за този вид алкохол, толкова по-добре ще разбираме изкуството да го консумираме. Той се прави по следния метод:

- Ечемичените зърна се накисват за около три денонощия;

- Това води до тяхното покълване, като отделената топлина не бива да надвишава 16 градуса;

- По време на този процес настъпват редица химични процеси, част от които е трансформацията на скорбялата в захари;

- Впоследствие захарите се слагат на огън с торф, от който е формира и характерният вкус на харесваното от всички малцово уиски;

- Следва отлежаване, което е добре да трае поне 3 години.

Консумацията на уиски е цяла култура и дори философия, в дебрите на която можем да се потопим изцяло с магазин Vida. Там ще откриете хубаво уиски онлайн на водещи марки, които гарантират отличния вкус и очакваното удоволствие за сетивата.

С кои храни се комбинира най-добре

Различните видове алкохол се съчетават с различни храни. Ако червеното вино подхожда на тежките меса и ярките вкусове, то уискито се съчетава по-скоро с ястия като ядки, синьо сирене, хайвер, бекон и др. Деликатесните храни са топ решение да направим вкуса на питието още по-дъхав и опияняващ. Доста хора залагат на сьомгата като част от преживяването, а на финала гарантирано Ви очаква пълна наслада с превес на завършения вкус. Купете скоч от онлайн магазин Вида.

Какви видове има в онлайн магазин Vida

В магазин Vida Ви очакват алкохолни предложения с високо качество, от които са и бутилките скоч. Поръчайте онлайн някой от следните видове:

- Японско;

- Ирландско;

- Шотландско;

- Българско;

- Бърбън и др.

Заложете на някое от тези онлайн предложения и се насладете на марков скоч, който се предлага на достъпна цена. Марки като Johnnie Walker, Jim Beam, Chivas Regal и Four Roses са гаранция за вкус с величествен подтон, който ще развива у Вас едно различно светоусещане и предпочитание към алкохола.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови