Как Пътят на коприната създаде света

OFFNews 16 март 2019 в 00:46 2587 0

Снимка Viasat Explore

Пътят на коприната е едно от най-великите начинания на човечеството. В продължение на хиляди години търговският път е свързвал Изтока и Запада и е оставил своя отпечатък върху историята на цяла Евразия. Търговията по Пътя на коприната е подпомогнала създаването и падането на империи, подбуждала е революции и е повлияла на цивилизации. Човечеството - такова, каквото го познаваме и каквото сме създали, дължи много на легендарния Път на коприната. Това се отнася както за предмети за ежедневна употреба, които са били революционни открития за времето си, като хартията, така и за съвременен Ню Йорк.

Пътувайте през времето, за да проследите развитието на древното военно дело, потопете се в ужаса на Черната смърт, вижте невероятния ефект на иновациите и преживейте радикални социални промени. Впуснете се в драматичното историческо пътешествие през Евразия и се потопете в завладяващите истории за световния търговски път. Открийте как Пътят на коприната създаде света с едноименната поредица по Viasat History. Започва в събота, 16 март, в 21:00 ч.

Снимка: Viasat History

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, един свеж и модерен поглед към историята. Каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени програми, които едновременно развличат и провокират умовете им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови