Как да получите одобрение на заем? Какво съветват експертите

OFFNews 21 декември 2021 в 10:41 566 0

Има ли 100% рецепта за получаване на кредит? Възможно ли е да се повлияе на решението на кредиторите? Ще ви разкажем подробно.

В допълнение към очевидните критерии (просрочия и ниво на доходите) се оценяват следните факти:

• семейно положение на клиента - приоритет се дава на женените хора;

• възраст и образование;

• продължителност на услуга;

• надеждността на работодателя (например индивидуалните предприемачи и техните служители често са изправени пред отхвърляне);

• дългово натоварване.

От всички тези фактори в краткосрочен план е възможно да се повлияе само на последните. Има смисъл да затваряте неизползвани (активирани) кредитни карти, което може да наклони везните във ваша полза.

Как да получите одобрен заем - основните препоръки на експертите

Осигурете документи за собственост върху недвижим имот, земя или автомобил. Кредиторът ще види, че сте платежоспособни. Ликвидните имоти винаги могат да бъдат продадени и дълговете да бъдат изплатени. Една от възможностите за продукти, които са почти безопасни, са заеми с обезпечение. Но претеглете плюсовете и минусите. Не поемайте излишни рискове. Депозитът може да бъде загубен в случай на липса на пари.

Сключете застраховка - в този случай трябва да изберете програма, която позволява на кредитополучателя, ако има полица, да претендира за по -ниска лихва.

Съберете максималния пакет от „документи“, включително удостоверения и доходи и извлечения от сметката (ако имате какво да покажете). Можете да добавите към това чуждестранен паспорт, който записва пътувания в чужбина.

Когато посещавате банков клон, трябва да създадете благоприятно впечатление на служителите му:

• изглеждайте спретнато и сериозно;

• уверено отговаряйте на въпроси по време на интервюто - включително е необходимо предварително да формулирате приемлива цел за получаване на пари (тази тема не може да бъде избегната);

• подгответе допълнителни телефонни номера - преди всичко стационарен работник, чието отсъствие в много банки се превръща в причина за отказ;

• предупреждавайте членовете на семейството/приятелите (които посочвате в заявлението като лица за контакт) за евентуални обаждания от служители по сигурността.

Ако се притеснявате как да получите заем за одобрена голяма сума, погрижете се за този въпрос предварително. Например, можете да откриете картова сметка в избраната от вас банка, за да прехвърлите заплати към нея и така да демонстрирате реалните си приходи и разходи. Подобно решение е напълно подходящо, ако са необходими пари, да речем, след 3-6 месеца за цялостно обновяване на мебели или големи домакински уреди.

Източник: parite.bg

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови