Кабинетът разреши на ТУ - София да открие колеж в Казанлък

OFFNews Последна промяна на 30 август 2017 в 11:51 2158 0

В Казанлък ще бъде открит Tехнически колеж към ТУ – София

Правителството разреши на Техническия университет в София да открие колеж в Казанлък. Както OFFNews писа, се предвижда в колежа да учат до 230 студенти в направление "Машинно инженерство". Те ще завършват като професионални бакалаври.

Проект за постановлението е внесен от министъра на образованието Красимир Вълчев в Министерския съвет, на база решение на Академичния съвет на ВУЗ-а и положително оценен проект от Националната агенция за оценяване и акредитация.

В колежа ще се подготвят кадри за нуждите на предприятия в Казанлък и региона в областта на металообработването, производството на елементи за хидравлични съоръжения, както и за индустрията, свързана с военнопромишленото производство, се казва в мотивите за внасянето на проекта.

В Казанлък работят повече от 300 производствени предприятия, а с най-голяма тежест са машиностроителните: „М+С Хидравлик“, „Капрони“, „Зино“, „Суперабразив“, „Индустриалтехник“, „Катанимпекс ЕООД“, „Хидропневмотехника“, „Шипка ООД“. В града са концентрирани около 90% от мощностите в подотрасъл „Хидравлика и пневматика“ на страната. Там е оръжейния завод "Арсенал".

В машиностроителния сектор в Казанлък са ангажирани над 15 000 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови