Извиняват отсъствия в градините и предучилищните групи с декларация от родителите

OFFNews 27 октомври 2020 в 19:03 4934 0

75 паралелки от столичните училища са в карантина, с положителен тест за коронавирус са 201 ученика, три училища са поискали да преминат на дистанционно обучение.

В детските градини има 13 групи под карантина, информира кметът Йорданка Фандъкова във фейсбук. 

Поисках от Министерство на образованието да даде възможност на директорите временно да извиняват отсъствия на деца от предучилищните групи (5 и 6 години) при писмено искане от родителите. По указания на дирекция „Образование“ тази възможност вече беше дадена за децата на 3 и 4 години. Родителите, които искат децата им да останат вкъщи, могат да подадат декларация в свободен текст, включително и електронно, до директора на детската градина и отсъствията на децата ще бъдат извинявани служебно за времето на извънредната епидемиологична обстановка, уточнява Фандъкова. 

Тя предупреждава, че се увеличават екипите на общината и полицията, които контролират задължителното носене на маски в градския транспорт, търговските обекти и при струпване на повече хора на открито.

От днес екипи на аварийната дирекция на общината подпомагат контрола за носене на маски в метрото – екипите ще започнат работа на най-натоварените станции в час-пик, пише още Йорданка Фандъкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови