Изтеглиха двете теми на изпита по история в СУ

OFFNews 21 юни 2014 в 09:48 17398 7

Снимка uni-sofia.bg

В 9.00 ч. в 65-та аудитория на Ректората на Софийския университет Мария Василева от Сливен изтегли двете теми, от които ще избират явилите се на изпита по история на България.

От подготвените от изпитната комисия 18 теми бяха изтеглени:

„Църковно-национално движение през епохата на Възраждането” 

„Залезът на ранносредновековното Българско царство (927-1018)”

Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита днес, са 1 195 .

Писменият изпит по история на България се състои в развиване на тема по даден исторически проблем. Времетраенето на изпита е 4 астрономически часа, съобщават от СУ.

Изпитната комисия формулира темите в деня на изпита, така че те да покриват цялото учебно съдържание, заложено в програмата по История на България.

При започване на изпита се изтеглят две теми, като всеки кандидат-студент има право да избере и да пише по една от тях.

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: Философия; Социология; Политология; Публична администрация; Културология; Библиотечно-информационни науки; История; Археология; Етнология; История и география; Архивистика и документалистика; Минало и съвремие на Югоизточна Европа; История и философия; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Предучилищна и начална училищна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо възпитание и спорт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови