Изписаха пребития Андрей от "Пирогов"

OFFNews 05 декември 2011 в 13:01 5711 0

35 СОУ в София.
35 СОУ в София.

Жестоко пребитият на 23 ноември Андрей Илчев беше изписан от детското коремно отделение на „Пирогов” днес, съобщиха от болницата за OFFRoad-Bulgaria. 16-годишното момче е в добро състояние, но детските хирурзи в „Пирогов” ще продължат да следят състоянието му.

Деветокласникът Андрей от софийското 35 СОУ "Добри Войников" беше нападнат и пребит от 15-годишния Валентин Стоянов, ученик в съседната Софийската гимназия по архитектура, строителство и геодезия (СГАСГ).
След жестокия побой Андрей остана с един бъбрек.

Полицаите откриха разговор между Валентин и негови приятели чрез Facebook, в който Валентин се хвали и разказва подробности за кова как е пребил Андрей. Валентин беше оставен за постоянно в ареста с решение на съда на 27 ноември. Ако бъде осъден, може да лежи в затвора до 5 години.

Андрей и Валентин не са се познавали, Андрей не е провокирал нападателя си. Една от версиите за причината за нападението е стара вражда между двете училища.

Боят над 16-годишният Андрей не е първият между ученици от двете училища. На 7 ноември други деца от 35-то училище са били нападнати също от ученици от бившия Строителен техникум.
Преди дни ученици от двете училища "сключиха примирие" и обявиха, че организират редица инициативи с цел събиране на средства за подпомагане лечението на Андрей.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!