Изпълнителят на бутафорията пред Леденика е длъжен да я възстанови

OFFNews 26 февруари 2020 в 19:49 3207 0

Проектът за атракциона край пещерата "Леденика" е в гаранция до 04.08.2020 г. Съгласно условията на договора с изпълнителя, фирмата е длъжна да отстрани възникналите повреди или да замени некачественото съоръжение с ново, ако е негодно за ползване.

Това съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

Управляващият орган на Оперативна програма "Регионално развитие" ще уведоми бенефициента по проекта, който е  община Враца, да предприеме мерки за възстановяване на конструкцията, се допълва в съобщението. 

Управляващият орган на ОПРР ще осъществи кореспонденция с бенефициента за предприемане на незабавни мерки за възстановяване на разрушената конструкция на изградения по проекта атракционен модул.

След възстановяване на атракционния модул УО на ОПРР ще извърши проверка на място за установяване на състояние на обекта и на реализираните дейности от страна на изпълнителя и бенефициента по проекта.

В случай че при извършената проверка на място бъдат установени нарушения или не бъдат предприети съответните действия от страна, може да бъде определена финансова корекция.

Атракционът, който рухна на 25 февруари, е по проект на стойност 5 млн. лв., целта на който е да привлече туристи. Срещу тази сума атракционите са боядисан тунел от гипсокартон, гипсови статуи, амфитеатър и др., и са неизползваеми съгласно становище на Дирекцията за национален строителен контрол от 2015 г. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови