Изложението в Орешак отбелязва майските празници с нови събития

OFFNews 01 май 2021 в 15:59 1500 0

Снимка Архив

Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в троянското село Орешак ще посрещне майските празници с различни инициативи,  съобщи управителят Иванка Джабраилова, цитирана от БТА.

Първото от тях започва днес от 11:30. "Троянските майстори" е традиционна изложба-базар, организирана за осми път. Троянски майстори, известни със своята сръчност ще покажат уменията си по грънчарство, дърворезба, иконопис, тъкачество. Ще има и рисуване на великденски яйца.

На изложението ще бъдат представени и автентични народни носии в ревю "От раклата на баба".

Ще бъдат проведени и редица концерти - 1 май - Валерия Момчилова от Представителния ансамбъл на въоръжените сили към Националната гвардейска част.

На 2 май на сцената ще се качат музикантите от духовата музика "Заедно" при народното читалище "Просвета" - кв. Велчевско, Троян. След тях, от 12.40 ч., е представянето на танцовото студио "Бордо".

На 3 май концерт ще изнесе танцовият ансамбъл "Възраждане" при Народното читалище "Развитие-1898 г." - с. Орешак.

Празничната програма завършва на 8 май с кулинарното събитие "Да усетиш вкуса на Балкана", с участието на Събин Ранков. Гостите ще могат да опитат характерни за традиционната троянска кухня ястия, част от които ще бъдат приготвени на място. Тези, които желаят да премерят сили в кухнята ще могат да го направят на ва кулинарни конкурса - за професионалисти и любители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!