Изграждат покрив на новата цветна борса в София

OFFNews 31 юли 2023 в 11:44 2220 1

Цветна борса

Снимка СОС

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев провери как върви изграждането на новата цветна борса на София. Тя се намира на бул. “Ботевградско шосе” в район Подуяне, където само допреди няколко месеца имаше запустял терен, превърнал се в незаконно сметище. 

С решение на градския парламент имотът бе предоставен на пазари „Възраждане“ за срок от 10 години. Така пазарът за цветя на едро беше преместен от пазара „Димитър Петков“ на новата си локация – между ул. “Безименна” и ул. “Цар Симеон”, за да може да стане модерно и красиво място, отговарящо на спецификите на търговията с цветя. Мястото е много комуникативно, а в близост се предвижда изграждане на метростанция по третия лъч на метрото. 

Цветната борса вече се използва от над 100 търговци на цветя на едро в София, каза Георгиев.

С решение на общинския съвет на последното ни заседание одобрихме инвестиция за изграждането на покривна конструкция, ще има и още подобрения, за да се превърне в съвременно тържище. Предстои да предоставим и стената за изява на талантливите графити артисти, така че заедно с цветята, техните произведения да украсяват пространството.“, допълни Георгиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков