Издирват мъж, срязал скобата от гумата на колата си

Елица Мартинова Последна промяна на 25 януари 2014 в 10:10 18469 28

Скоба за паркиране
Скоба за паркиране

Полицията в София издирва собственика на автомобил, който самоотвержено решил да среже поставената на колата си скоба за неправомерно паркиране, предаде БНР.

Нарушението е извършено на ъгъла на улиците "Искър" и "Христо Ковачев" в столицата.

Скобата върху гумата на автомобила е поставена, защото престоят на колата не бил платен. По-късно собственикът бил забелязна да реже собственоръчно скобата от автомобила си.

Служител на Центъра за градска мобилност опитал да спре нарушителя, но самоинициативният шофьор го избутал и избягал с "освободената" си кола.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.01 2014 в 19:12

... избирате ме за КМЕТ и зони, паяци, общински полицаи, рекет от партиите - айдееее на бунището на историята

27.01 2014 в 10:09

Минчо празников, "идиота" не е паркирал неправилно а просто на платена зона... Ама кой да чете.

26.01 2014 в 17:20

... а извозването с "паяк" се таксува като Извършена услуга, ако не знаете...

26.01 2014 в 17:15

... до наглите ченгета... четете и не ни лъжете...

Въпрос към БАС:Дали сте проверявали европейското законодателство, и по-специално директиви на Европейския съюз, според които понятието "необжалваеми глоби" не съществува? Понеже откакто въведоха промяната в закона глоби до 50 лв. да не могат да бъдат обжалвани в съда, съм бил свидетел на няколко случая в които КАТ издава незаконосъобразни актове, които шофьора дори да е в правото си, не може да обжалва...Отговор от БАС:Никъде в Европа няма такова понятие като " необжалваеми глоби". Това е КАТ-феномен, гласуван от парламента през 2007 г. По ЗАНН /Закон за административните нарушения и наказания/, необжалваема, в смисъл на несъществена материална претенция е сумата от 10 /десет/ лева, за съжаление ЗДВП се води специален закон и по този начин се заобикаля минималната сума по ЗАНН. 50 лв сами по себе си са много пари на фона на размера на минималната пенсия или на фона на минималната работна заплата. Когато 50 лв са необжалваеми, шанса да предложиш "почерпка от сърце" в размер на 10, 20 или 30 лв става поне 80%. Така ставаш престъпник по закон, предлагаш подкуп на служебно лице. То от своя страна приема с благодарност и всички са доволни и щастливи. В нас остава само неразбирането...

И сега добрата новина - На 8 декември 2011 г. Конституционният съд допуска за разглеждане по същество искането на омбудсмана на Република България за установяване на противоконституционност на чл. 189, ал. 13 от Закона за движението по пътищата


Статия от вестник труд 14.11.2011 11:58:

Глобата от 50 лева трябва да се обжалва

По искане на националния омбудсман в Конституционния съд (КС) е образувано дело № 10/2011 за установяване на противоконституционност на чл. 189, ал. 13 от Закона за движение по пътищата (ЗДвП), който забранява обжалване на глоби и електронни фишове до 50 лева.

26.01 2014 в 16:55

... след 17,00 часа минават и си прибират скобите защото им се водят на отчет... :)
а некои тарикатчета си носят скоба в багажника... софиянци, деа...

26.01 2014 в 01:33

Дааа... Тъжна родна картинка. Те "Сичките" са маскари, а ние сме света вода ненапита. Караш със 120 км/ч при ограничение 50 км/ч, например. Пътни полицаи вземат, че те засекат и спрат за извършеното нарушение. Ама "светата вода" не желае да си плати за нарушението на държавата, та вземе,че "почерпи" полицаите 20-30-50 лева. После разказва колко били корумпирани служителите на пътна полиция. С две думи: "Андрешковска работа".

Лично аз пари на ръка не давам, а казвам да направят каквото е необходимо. Извода, до който съм достигнал е: Полицаите са повече мързеливи, отколкото корумпирани. В повече от 50-60% от случаите се приключва с връщане на документите и назидание, че този път е компромис, но следващия....Та поради мързела и безхаберието има дълго да го издирват нарушителя.

А пък на всички които са ербап, им пожелажам да им се НАЛАГА да ползват местата за паркиране на инвалиди пред супермаркетите, но те да са заети същите като тях тарикати- мозъчни инвалиди.

25.01 2014 в 19:25

Малии, да го обявят за общонационално издирване, като особено опасен. Смешници.

25.01 2014 в 16:30

приготвил съм си и аз инструмент за рязане на скоби. Дупнишките олигофрени нямат СМС плащане и ти лепят някаква касова бележка и ако се забавиш случайно от това ,че чакаш пред лекаря например и се отзоваваш със скоба. Изедници ( за тях са си оградили непосредствено до общината безплатен паркинг)

25.01 2014 в 16:11

Стоян: Всеки автомобил който е с просрочено време за платено паркиране ,автоматично става НЕПРАВИЛНО паркирал вече е в нарушение и подлежи на санкция(незаяисимо че не спрял по средата на улицата,та да е очевадно в нарушение) !!! Час след просроченото идва паяка и вдига ПРАВИЛНО паркирания автомобил...Защо ли(защото на табелата пише на чист български - НАРУШИТЕЛИТЕ СЕ ОТСТРАНЯВАТ ПРИНУДИТЕЛНО С ТЕХНИЧЕСКО СРЕДСТВО ТИП "ПАЯК" )? Интерсно,тези тук плюещите по хората които поне са прочели правилника за движение по пътищата(независимо дали са съгласни или не са с него),Колко спора с КАТ и пяците спечелихте??? И колко пъти ви опростиха актовете защото не сте съгласни със закона????

25.01 2014 в 15:04

Аман от дебили, като Минко, които даже и не четат статията, но имат вещо мнение. Линейките не е нужно да паркират правилно за да спрат пред вход. И видно Минко, ако ти имаш каруца, аз имам кола и собствен имот пред който паркирам