Ивайло Калфин подготвя нов Закон за социалните услуги

OFFNews 12 октомври 2015 в 10:40 3203 1

Снимка Булфото

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин подготвя закон, който ще бъде значителна промяна - нов Закон за социалните услуги, съобщи самият той пред БНР.

Той ще бъде готов следващата година и ще разделя социалните плащания от социалните услуги.

"Той ще дава възможност за много повече съучастие за този, които има възможност за получаване на по-индивидуални социални услуги. Така че всички промени в сектора на социалната политика продължават с пълен ход", обясни Калфин.

Министърът каза още, че води активни разговори с Министерство на финансите, които до края на месеца трябва да приключат и бюджетът на министерството да бъде представен.

"Това, което ми се ще обаче и затова обсъждаме няколко варианта с Министерството на финансите, е да потърсим начини, по които ще постигнем по-видим резултат", добави Калфин. "Единият вариант е малко да се увеличат различните плащания, а другият – да насочим с допълнителен бюджет усилията си за по-видимо решаване на проблемите в някои области".

Относно идеята за преразглеждането на огромния брой инвалидни пенсии, чрез които се смята, че се източва огромна част от социалния ресурс, Калфин възнамерява да се създаде изцяло нова система за оценка, както и да бъде приложеа нова цялостна политика спрямо хората с увреждания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!