Историята за Мила, кучето с отрязани лапи, трогна цяла България

OFFNews 09 ноември 2013 в 18:09 4207 2

Бездомни кучета, снимка: БГНЕС (архив)
Бездомни кучета, снимка: БГНЕС (архив)

Историята за кучето Мила, което беше  открито с отрязани задни лапи, трогна цяла България, като случаят може да им и щастлив край. До седмица любвеобилното куче ще си има нови стопани, разказа пред "24 часа" д-р Ивайло Иванов поел ветеринарната грижа на Мила.

Кандидатите за осиновяването на Мила са много, благодарение на гласността, която медиите дадоха на случая.

“Нарекохме кучето Мила, защото, въпреки че човек е причинил страданието , тя е изключително любвеобилна, а самото изражение е много миловидно”, сподели Юлия Иванова от сдружението за защита на животните “Доверие, хуманност, справедливост”.

Кучето било намерено в края на миналата седмица, завързано в колиба във видинското с. Новоселци, от жена, която забелязала, че никой не се грижи за него.

В продължение на няколко дни тя му носела вода и храна, без да забележи, че лапичките на задните крака са отрязани, защото то постоянно лежало. Когато за първи път видяла зверското осакатяване, се свързала със сдружението и активистите веднага го завели при д-р Иванов, който е и техен председател.

“Лапичките са отрязани с остър предмет почти на еднакво разстояние - това е направено умишлено”, категоричен е ветеринарят. Вариантът да е попаднало в заложен капан е изключен, защото няма как и двата крака да бъдат хванати и костта да бъде изцяло прерязана, а в най-лошия случай би била счупена.

Отстраняването на лапичките е станало преди 10-ина дни или 2 седмици, като вероятно после са полагани някакви грижи. На това навежда фактът, че раните не са били инфектирани и животното не е имало голяма кръвозагуба.

Един от най-големите претенденти за осиновяването на Мила е Боян Минков, който първи поиска да осинови кучето В лекарския кабинет се състоя и първата среща на кандидат-осиновителя с Мила. Според присъствали те се харесали на мига.Той веднага се обадил на приятелката си Стела и казал, че ще имат още едно куче. Тя също много го харесала и се притеснила, че някой може да го вземе преди тях.

За да може да живее относително нормално, ще трябват протези или количка. “Харесах кучето от пръв поглед. В момента, в който видях снимката и прочетох за какво става въпрос, реших, че ще го осиновя”, разказа Боян Минков.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!