Искат СЕМ да спре клип на Гери-Никол, Лозанов: Не можем

OFFNews 30 ноември 2015 в 10:29 18005 26

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) иска СЕМ да спре клип на непълнолетната певица Гери-Никол. Видеото към "Момиче като мен" събра 1 милион гледания за 3 дни.

"Искаме СЕМ да прецени дали съдържанието на клипа е вредно за психичното и нравствено развитие на конкретното дете, тъй като певицата е непълнолетна. Трябва да се прецени и дали клипът е вреден и за детската аудитория. За нас е притеснително провокативното поведение на детето и разголването. Съдържанието на тези клипове трябва да има подходящо послание и образователен ефект”, коментира експертът в ДАЗД Мариана Илиева по Нова тв.

"На заседанието във вторник ще поставим този въпрос и ако се реши, че има нарушение, клипът не може да бъде спрян, но може да санкционираме медия, която е нарушила закона. Според мен обаче казусът няма потенциал да създаде сериозен дебат”, заяви от своя страна председателят на СЕМ Георги Лозанов.

"Няма съмнение, че проблемът в този случай е около дете. Има едно очакване, че СЕМ ще се намеси от гледна точка на вкуса. Налага се много пъти да изяснявам, че съветът не е естетическа полиция и че вкусът не се управлява държавно. Съгласен съм, че в клипа има нещо пошло, но е трудно да проявим особена строгост тук, защото СЕМ не предлага една абстрактна норма, а се опитваме да работим в обществен интерес. Това значи каква е търпимостта и нагласата на обществото към всичко това”, обясни Лозанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!