Искат СЕМ да спре клип на Гери-Никол, Лозанов: Не можем

OFFNews Последна промяна на 30 ноември 2015 в 10:29 16902 26

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) иска СЕМ да спре клип на непълнолетната певица Гери-Никол. Видеото към "Момиче като мен" събра 1 милион гледания за 3 дни.

"Искаме СЕМ да прецени дали съдържанието на клипа е вредно за психичното и нравствено развитие на конкретното дете, тъй като певицата е непълнолетна. Трябва да се прецени и дали клипът е вреден и за детската аудитория. За нас е притеснително провокативното поведение на детето и разголването. Съдържанието на тези клипове трябва да има подходящо послание и образователен ефект”, коментира експертът в ДАЗД Мариана Илиева по Нова тв.

"На заседанието във вторник ще поставим този въпрос и ако се реши, че има нарушение, клипът не може да бъде спрян, но може да санкционираме медия, която е нарушила закона. Според мен обаче казусът няма потенциал да създаде сериозен дебат”, заяви от своя страна председателят на СЕМ Георги Лозанов.

"Няма съмнение, че проблемът в този случай е около дете. Има едно очакване, че СЕМ ще се намеси от гледна точка на вкуса. Налага се много пъти да изяснявам, че съветът не е естетическа полиция и че вкусът не се управлява държавно. Съгласен съм, че в клипа има нещо пошло, но е трудно да проявим особена строгост тук, защото СЕМ не предлага една абстрактна норма, а се опитваме да работим в обществен интерес. Това значи каква е търпимостта и нагласата на обществото към всичко това”, обясни Лозанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.12 2015 в 10:31

Денят започва с газът на Герито Николова.

Полвината свят се тресе от тероризъм, а другата от климатични аномалии, но нека действаме методично. Пътво гъза и после другите проблеми.

01.12 2015 в 03:11

Оставете момата да се гъзи,че с това грачене е пълен въздух!
Чака я блестящата кариера на Пепа синята прашка...

01.12 2015 в 02:37

Няма проблем, да и лепнат цензура, да я махнат от ефир, да я глобятт. Не я харесвам...хич. Обаче тогава защо не мханете телевизия "Планета" при все, че и там има разголени жени, вярно пълнолетни, ама пак. Децата гледат канала, слушат музиката, подражават.....къде им е цензурата, ами СЕМ къде са....
Или си вършете работата както трябва, а не избирателно...или просто закрийте този "съвет", че и без друго с вас или без вас...все тая

01.12 2015 в 00:43

На по 10 вече стават свиркаджийки и мислят само за парцалки какво очаквате от момичето!? Цензурата вече е свалена развратът и iPhon4eto заместиха мисълта на кокошката. И тия надути разпоретини са бъдещите български майки. Мани ти как да не и запушваш устата с един кур и да не я наказваш анално като свикна да си го и желае целия. Имат търсене и се мислят за звезди вече пуснеш фейса и стотици кочове те аддват да те зарибяват. Превърнаха се и в нимфоманки с по няколко връзки едновременно които като са сами тъпеят защото няма за какво да мислят ;D

01.12 2015 в 00:00

И как аджеба всички медии правят реклама на едно 17 годишно девойче?

Не видях нищо скандално в клипа освен, че е гледан 1 милион и 400 хиляди пъти в тубата.......бива бива реклама ама журналистите сте за бой

30.11 2015 в 22:31

Мале , тая като я пуснат по бардаците що пари ще изкарат...

30.11 2015 в 22:26

Клипа е провокативен, но чак разголен е силно преувеличено. Всъщност точно това е целта на клипа да се вдигне шум покрай изпълнителката за да стане известна и както се вижда начинанието е успешно.

30.11 2015 в 21:51

Оставете я да се гъзи, и както грачи я чака славната кариера
на Пепа синята прашка!

30.11 2015 в 21:13

Ще се радвате ли ако видите собствената си дъщеря на 4 крака по телевизията ???

30.11 2015 в 21:09

Щях да пиша нещо смислено, но после се сетих за една поговорка "Душата иска романтика,гъза - приключения" - та и тук така ! Другото е PR.