Интерконекторът между България и Гърция трябва да бъде завършен до средата на месеца

OFFNews 02 септември 2022 в 20:48 2758 2

Служебният министър арх. Иван Шишков и началникът на ДНСК Деляна Панайотова

Снимка БГНЕС

Служебният министър арх. Иван Шишков и началникът на ДНСК Деляна Панайотова инспектираха строителството.

"Правим всичко възможно за приключването на обекта. Разбира се, зависи от строителя. Всеки ден е ценен. Обектът е с разрешение за строеж до 2017 г.“. Това каза служебният регионален министър арх. Иван Шишков, цитиран от БГНЕС. Интерконекторът между България и Гърция трябва да бъде завършен до средата на септември, заяви министър Иван Шишков, след като инспектира стоителството на място заедно с началника на ДНСК Деляна Панайотова. На инспекцията присъстваха и всички строители на обекта. 

Служебният министър отчете напредък в строителството. Той се надяв до края на другата седмица всички документи за извършеното строителство да бъдат предоставени и да бъде подписан акт 15. Получил е уверение от фирмата, която ще експлоатира интерконектора, че има готовност да се въведе в търговска експоалтация и да потече газ. Има довършителни работи, свързани основно с противопожарните изисквания, които ще бъдат готови следващата седмица

"Ангажиментът на строителя е до края на другата седмица да приключат нещата, които се изисква за първия етап, така че да можем да го въведем в експлоатация. Поставили сме си за цел веднага след това, може в понеделник или вторник, да бъдат внесени елзекутивите и да подписват акт 15 и да се тръгне към държавно-приемателна комисия", заяви Иван Шишков - служебен министър на регионалното развитие и благоустройството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

03.09 2022 в 08:39

не 3 милиона, а 3 милиарда

-1200

1

путин хуйло

02.09 2022 в 21:44

България се прави, че строи газовата връзка с Гърция от времето на сърГей станишев... ако някой още си спомня, че имаше и такъв премиер. Междувременно раZбойническата банда на тиквениците направи всичко да саботира газопровода 'Набуко' и всички други възможности да получаваме алтернативен газ. За сметка на това за една година изградихме напълно ненужният ни тускаи поток с 3 милиона лева наши пари. Не се съмнявайте, че и престъпната шайка на гуменгадев-путиняка, погрешно наричана "българско" правителство, ще направи всичко възможно да саботира довършването на газовата връзка с Гърция толкова, колкото е необходимо за сключването на договор с гъZпром!
 
X

Да помогнем на украинските деца!