INNOVATION EXPLORER 2022: Най-новите тенденции в икономиката и технологиите

OFFNews 21 февруари 2022 в 13:00 1106 0

Над 600 гости от 12 държави се събират на 24 февруари в София Ивент Център за поредното 8-о издание на международния форум за иновации Innovation Explorer.

Темите на форума разглеждат авангардното знание за иновации и най-модерните достижения на човечеството в технологиите. Футуристът Давид Пасиг, от израелски произход, ще демонстрира разговор с изкуствен интелект; математичката Хана Фрай как математическите модели обясняват историята; макроикономистът Атанас Пеканов ще представи най-модерните тенденции в икономиката; анализаторът Стела Въчева от Лондон - данни за индустриите и продуктите; Томас Мец ще разкаже бъдещето на мобилността и транспорта; Бертолд Карлик - историята и развитието на индустрията за дялов и рисков капитал в Европа и т. н.

Най-младите стартиращи компании в сферата на климатичните действия като ZeroWave, Sensato, Foodobox, Melifera, Gourmoli, TubePlant, BrainFoods ще представят пред гостите на форума своите иновативни продукти.

Екипът на Иновейшън Стартър, който стои зад организацията на форума в България, е подготвил и изненада за всички гости - първата книга, която представя цялостен анализ на стратегията, политиките и възможностите пред иновациите в България излезе от печат тъкмо за събитието - Мисли нататък. Бъдещето е зад ъгъла (Поглед към иновациите в България).

За поредна година форумът акцентира върху иновациите като средство и посока за икономическото развитие на България и представя фундаменталните промени, които настъпват в света и движат човешкия прогрес.

Повече информация може да намерите на сайта на събитието www.innovationexplorer.bg.

Форумът се реализира с генералната подкрепа на: UniCredit Bulbank, Kaufland, Софийска вода, част от Veolia, Aurubis. И с генералното медия партньорство на Нова Броудкастинг Груп, Капитал, Мениджър и БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!