Ясни са победителите в деветото Национално състезание по творческо писане на английски език

OFFNews 28 януари 2019 в 14:15 2224 0

Над 4000 ученици от 173 училища в цялата страна участваха в деветото Национално състезание по творческо писане на английски език, което се проведе в края на ноември 2018 г.

Участниците се състезаваха в седем възрастови категории от 6-ти до 12-ти клас. Национално жури определи победителите във всяка от тях.

Ето имената на призьорите:

6 клас - Георги Йорданов, ОУ „П.Р.Славейков“, Варна
7 клас - Александра Сариева, ОУ „П.Р.Славейков“, Бургас
8 клас - Йордан Петков, МГ „Баба Тонка“, Русе
9 клас - Илиян Свечев, ПГ „Пейо Яворов“, Петрич
10 клас - Петя Иванова, ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, Хасково
11 клас - Никълъс Бринтнол, СУ „Цанко Церковски“, Полски Тръмбеш
12 клас - Елизавета Малянова, СУ „Св.св. Кирил и Методий“, Бургас

Церемонията по награждаване на победителите ще се състои на 16 февруари 2019 г. в Американския университет в Благоевград.

Състезанието по творческо писане на английски език се организира у нас за девета поредна година по инициатива на Фондация „Корпус за образование и развитие - КОРПлюС" в партньорство с Посолството на САЩ и Американския университет в България.

Конкурсът насърчава учениците да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно. И тази година включените в конкурса теми бяха интересни и провокиращи въображението на учениците, като: „Къде отива океанът“, „На една усмивка разстояние“, „Животът е твърде кратък, за да нося скучни дрехи“, „Ябълковото дърво, което не преставаше да расте“ и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови