Янко Янев в помощ на потърпевши при пътни инциденти

OFFNews 13 юли 2017 в 08:18 3693 0

Голяма част от застрахователните компании се възползват от недобрата информираност на потърпевшите при пътнотранспортни произшествия, като имат практиката да изплащат значително по-ниски обезщетения от полагаемите. Срещу такива практики от страна на застрахователните дружества се бори адвокат Янко Янев.

Едни от най-популярните тактики, които компаниите използват, за да намалят сумата на обезщетението, е да оспорят тази, за която се е извършил ремонтът на автомобила. Схемата е лесна и много хора успяват да паднат в „капана“. На практика компаниите оспорват легитимността на извършения ремонт на автомобила, като твърдят, че сумата е завишена, още повече когато това се отнася за по-стари превозни средства.

В други случаи застрахователите принуждават потърпевшите да подпишат споразумение за сума, значително по-ниска от полагащата им се. Този документ ограничава правото на ищците да предяват претенции по съдебен път за по-висока сума. От друга страна, при отказ на клиентите да подпишат съответното споразумение компанията или намалява предложената сума, или напълно отказва да изплати обезщетение. 

В много случаи се получава несъответствие между общите условия на застрахователя и тези по полицата. В този тип казуси, когато има покрит риск за „кражба“, част от компаниите държат автомобилите да имат монтирани алармени системи, което в условието на застраховка „Гражданска отговорност“ не присъства.

Ето защо от асоциацията за защита на застраховани и пострадали при ПТП препоръчват при настъпване на застрахователно събитие хората да потърсят услугите на професионалисти в този тип право, за да защитават интересите им.

Янко Янев се занимава със застрахователни казуси от 2008 година насам, след като самият той претърпява пътен инцидент, след който едва не остава парализиран. С течение на годините той и екипът му от професионалисти в областта на застраховането, гражданското и търговското право и недвижимите имоти, приключват успешно стотици случаи.

Янко Янев е роден през 1974 година в град Хасково. Завършва висшето си образование, със степен магистър по право, в Югозападен университет „Неофит Рилски“, като полага задължителния си едногодишен стаж в София. През 2001 година започва практиката си като адвокат в много известна софийска кантора, а няколко години по-късно отваря своя собствена отново в столицата. С разрастването на практиката си адвокат Янко Янев разкрива офиси и в Пловдив и Велико Търново, с идеята възможно най-много хора да имат достъп до качествени правни услуги.

С годините кантората израства като една от най-водещите в бранша, а на професионалната помощ на адвокат Янко Янев и екипа му са се доверили дори Синдикатът на служителите в Министерството на вътрешните работи.

Спонсорирана публикация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!